Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει το ασφαλιστικό τους ταμείο, το οποίο δεν χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Αρχικά έγινε γνωστό ότι αποφασίστηκε μία νέα 24ωρη απεργία τη Μεγάλη Τρίτη και στη συνέχεια απεργία διαρκείας από τη μέρα που θα κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο.

 

Ωστόσο, στην πορεία έγινε γνωστό ότι το απόγευμα της Παρασκευής κατατέθηκε τελικά στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το ασφαλιστικό, στο οποίο περιλαμβάνονται και διατάξεις για τη φορολογία εισοδήματος.

 

Έτσι, η Πανελλήνια Ομοσπονδία των δημοσιογράφων (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε να προχωρήσει σε τριήμερη απεργία από τα ξημερώματα της Κυριακής 24 Απριλίου έως και τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης 27 Απριλίου.

 

Οι δημοσιογράφοι αγωνίζονται για τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

Διεκδικούν επίσης τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων τους κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

 

 Σε σχετική της ανακοίνωση, η ΕΣΗΕΜΘ αναφέρει μεταξύ άλλων:

 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ενώσεις Συντακτών, καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που προκήρυξε η Ομοσπονδία μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό στη Βουλή.

 

Οι δημοσιογράφοι σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, εφημερίδες, περιοδικά, διαδικτυακά ΜΜΕ, ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας - Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, στα Γραφεία Τύπου και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ) απεργούμεαπό τις 06.00 της Κυριακής 24 Απριλίου μέχρι τις 06.00 της Μεγάλης Τετάρτης 27 Απριλίου, οπότε θα συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ για να αποφασίσει τις περαιτέρω κινητοποιήσεις».