Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας, και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», σας προσκαλεί σε μια μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Τα πολύτιμα σκουπίδια του κυρίου Νο», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του βραβευμένου συγγραφέα Χρήστου Μπουλώτη.

 

Μια μουσικοθεατρική παράσταση, σε σκηνοθεσία και στίχους της Βαρβάρας Βουγιουκλή και μουσική το Γεώργιου Φίτσιου, που συνδυάζει την πρόζα και το τραγούδι, ευαισθητοποιώντας μικρούς και μεγάλους στο θέμα της ανακύκλωσης, αλλά και της φιλίας, της συνεργασίας, της δύναμης που έχει η τέχνη.

 

Ενισχύοντας το οικολογικό μήνυμα της εκδήλωσης, η ορχήστρα του σχολείου μας πλαισιώνει μουσικά την παράσταση, χρησιμοποιώντας μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά. Βιολιά από τζιν, κιθάρες από χαρτί, πιάνο από ύφασμα είναι μερικά από τα πρωτότυπα μουσικά όργανα, όλα χρηστικά και όχι διακοσμητικά, που κατασκεύασε ο μοναδικός στο είδος του οργανοποιός Χρήστος Τσόνιας, οι δημιουργίες του οποίου έχουν ήδη προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον.

 

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των μουσικών συνόλων της παράστασης είναι ο Παντελής Καραματσούκης, η Χρυσούλα Μίσχου, ο Φώτης Σπαθάρης, ο Χρήστος Σαγώνας και η Χαρά Τσιροπούλου.

 

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη και Τετάρτη 29 & 30 Μαρτίου στις 12.00μ στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

 

 

Ο Διευθυντής

Ιωάννης Κακάρας