Εντελώς ακατάλληλοι θεωρούνται οι χώροι στις εγκαταστάσεις της Φωνής της Αμερικής στην περιοχή του Νέστου για φιλοξενία προσφύγων, αφού πρόκειται για λεηλατημένο κτίριο χωρίς κουφώματα, η επισκευή και στοιχειώδης ανακαίνιση του οποίου θα κοστίσει πολλά χρήματα και θα διαρκέσει περί τους δύο μήνες.

 

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαιώσαν ιδίοις όμμασι οι βουλευτές Καβάλας τού ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαφιλίππου και Κώστας Μορφίδης που βρέθηκαν την Παρασκευή στο Αγίασμα και είδαν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εγκαταστάσεις.

 

Πέρα από τα κτίρια, οι βουλευτές διαπίστωσαν ότι και γενικότερα η περιοχή είναι ακατάλληλη καθώς είναι μακριά από καταστήματα και εγκαταστάσεις που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των προσφύγων.

 

Εξάλλου, αρνητικό ήταν και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου στη συνεδρίαση της Πέμπτης για το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων στη «Φωνή της Αμερικής». Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νέστου, ούτως ή άλλως δεν πρόκειται για ιδιοκτησία του Δήμου αλλά για κτίριο του Δημοσίου, το οποίο θα πρέπει να κάνει και τις δαπάνες.

 

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Περικλής Αμπεριάδης υποστήριξε ότι ο χώρος είναι εντελώς ακατάλληλος. Αντιπρότεινε μάλιστα οι πρόσφυγες να φιλοξενηθούν στο παλιό νοσοκομείο της Καβάλας (Σανατόριο).