Συνάντηση με τους Γιατρούς του Κόσμου είχε την Παρασκευή (05/04), ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος με θέμα συζήτησης την συνεργασία τους με την Περιφέρεια ΑΜΘ, για θέματα δημόσιας υγείας. 

 

Ο κ. Μαρκόπουλος συναντήθηκε και με τον Άγγελο Παπαθεμελή, πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛΑΣ στην ΑΜΘ, με τον οποίο έγινε συζήτηση για τα κενά προσωπικού των αστυνομικών τμημάτων. 

 

 

Σχετική ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη αναφέρει τα εξής:

“Συνάντηση με τους Γιατρούς του Κόσμου είχε την Παρασκευή το πρωί, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος με θέμα συζήτησης την συνεργασία τους με την Περιφέρεια ΑΜΘ, για θέματα δημόσιας υγείας. Τα θέματα που τους απασχόλησαν ήταν η ενίσχυση από την Περιφέρεια ΑΜΘ προς τους Γιατρούς του Κόσμου, με σκοπό την αγορά εμβολίων, για τα παιδιά των «εργατών γης» και των Ρομά που δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ, στην Π.Ε. Καβάλας, αλλά και για την διοργάνωση της «Εβδομάδας Υγείας».

 

Συγκεκριμένα μετά τη συνάντηση η επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Γιατρών του Κόσμου Άννα Γιοβανιού δήλωσε ότι «είχαμε μια ουσιαστική συνεργασία με τον κ. Μαρκόπουλο προκειμένου να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια ΑΜΘ την αγορά εμβολίων, για τον εμβολιασμό των παιδιών εργατών γης και Ρομά στην περιοχή του Νέστου. 

 

Επίσης συζητήσαμε την συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ για την διοργάνωση της ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ. Διαβεβαιώσαμε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη ότι θα είμαστε στο πλευρό της Περιφέρειας ΑΜΘ, όπως και ο κ. Μαρκόπουλος ήταν πάντα στο πλευρό μας και στήριζε εμπράκτως τις προσπάθειές μας».

 

Επίσης, ο κ. Μαρκόπουλος συναντήθηκε με τον Άγγελο Παπαθεμελή, πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, με τον οποίο υπήρχε συζήτηση για τα κενά προσωπικού των αστυνομικών τμημάτων. 

 

Ο κ. Μαρκόπουλος υποσχέθηκε ότι η διοίκηση του Χριστόδουλου Τοψίδη, θα προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος, για να ενισχυθεί η δημόσια ασφάλεια. Για την καλή συνεργασία ο κ. Παπαθεμελής δώρισε στον κ. Μαρκόπουλο μια τιμητική πλακέτα.”