Μετά από 18 μήνες ανύπαρκτης Αντιπολίτευσης απέναντι σε μια Διοίκηση που παλινωδεί , ο ΠΡΩΗΝ Δήμαρχος Νέστου κος Μιχαηλίδης αποφάσισε να ασκήσει μια σκληρή Αντιπολιτευτική τακτική απέναντι στην Ελάσσονα Αντιπολίτευση. Το γεγονός αυτό, είναι πρωτοφανές όχι μόνο σε Τοπικό Επίπεδο αλλά θα λέγαμε και σε Εθνικό και καταδεικνύει κάποιου είδους πολιτικού αμόκ.

 

Δεν έχει υπάρξει πολιτικό προηγούμενο από το οποίο να προκύπτει ότι η Μείζονα Αντιπολίτευση αντιπολιτεύεται την Ελάσσονα Αντιπολίτευση. Μόνο ο ΠΡΩΗΝ Δήμαρχος κος Μιχαηλίδης θα μπορούσε να το πράξει αυτό.

 

Μέσα σε διάστημα μόλις δυο εβδομάδων, η Παράταξη του, εξέδωσε δυο Δελτία Τύπου (ουδέποτε έχει αποστείλει ξανά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα), ασκώντας κριτική, όχι φυσικά στην Διοίκηση Τσομπανόπουλου αλλά στη «Δύναμη Πολιτών». Μάλλον κάποιοι έχουν μπερδευτεί.

 

Το πρόβλημα του ΠΡΩΗΝ Δημάρχου Νέστου κου Μιχαηλίδη δεν είναι η κριτική στην υπάρχουσα πολιτική που ασκεί o κ.Τσομπανόπουλος  ώστε να επιλυθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φλέγοντα καθημερινά ζητήματα του τόπου μας. Η μόνη έγνοια του κυρίου Μιχαηλίδη είναι το πώς θα εξηγήσει καθημερινά γιατί έχασε στις τελευταίες Αυτοδιοικητικές Εκλογές.

 

Μέχρι τώρα δεν έχει πράξει την αυτοκριτική του. Για τον ίδιο, φταίνε μόνο οι άλλοι και η «Δύναμη Πολιτών». Ο ίδιος, η Διοίκηση του αλλά και η νοοτροπία του, δεν φταίνε σε τίποτα.

 

Αυτά είναι ίσως τα πρώτα συμπτώματα μιας εμμονικής σχέσης με αξιώματα και διαδικασίες. Άλλωστε όλα στη ζωή έχουν ένα τέλος, είτε το θέλουμε είτε όχι. Όταν δεν το καταλαβαίνουμε έρχονται οι καταστάσεις και μας το επιβάλλουν από μόνες του. Για κάποιους αυτό λέγεται απλά «σύνταξη» για κάποιους άλλους «αναπλήρωση».

 

Τον ΠΡΩΗΝ Δήμαρχο Νέστου κο Μιχαηλίδη δεν το ενδιαφέρει να ασκήσει ουσιαστική δημιουργική Αντιπολίτευση στον κύριο Τσομπανόπουλο αφού τον θεωρεί ως το κρυφό πολιτικό «alter ego» του. Άλλωστε είναι πολιτικά ίδιοι και ασκούν τις ίδιες πολιτικές: Τοποθέτηση ημετέρων σε όλες τις θέσεις εργασίας του Δήμου, απευθείας αναθέσεις έργων σε δικά τους άτομα, έλλειψη οράματος για το Δήμο, καμία Ευρωπαϊκή Προοπτική και τελικά μιζέρια.

 

Αμφότεροι συμπεριφέρνονται πανομοιότυπα και στα διάφορα στάδια της πολιτικής τους πορείας. Όταν είναι Αντιπολίτευση ασκούν μονόπλευρη καταγγελτική πολιτική χωρίς καμία πρόταση, διχάζοντας το λαό με πολιτικά επιχειρήματα τα οποία αγγίζουν το «κουτσομπολιό» και την «υποκουλτούρα» και όταν πια αναλαμβάνουν την εξουσία ασκούν συγκεντρωτική και αλαζονική Διοίκηση.

 

Παρ’ όλα αυτά, δημόσια, μαλώνουν και φωνασκούν, προσβάλλοντας και υποβαθμίζοντας πολλές φορές και το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου. Φτάνουν δε πολλές φορές στο σημείο να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή του τόπου μας. Έχουμε βαρεθεί να ακούμε την φράση και από τους δυο: «θα σε πάω στον Eισαγγελέα…». Καταγγελίες που μένουν μόνο λόγια.

 

Άλλωστε όπως λέει και ο σοφός λαός: «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».

 

Η «Δύναμη Πολιτών» συνεχίζει να πορεύεται με τις αξίες που δημιουργήθηκε. Θεωρούμε πως είμαστε η μοναδική Δημοτική Παράταξη που μπορεί να σπάσει την παλαιοπολιτική νοοτροπία που βιώνουμε και να ενώσει την Τοπική Κοινωνία, την οποία έχουν διχάσει οι συγκεκριμένες συμπεριφορές. Βαρέθηκε ο κόσμος τις ψεύτικες αψιμαχίες των δύο.

 

Δεν θα συνεχίσουμε την γενικότερη απαξίωση της πολιτικής. Μαζί με τη νεολαία  και τα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα θα δώσουμε προοπτική και ελπίδα στο Δήμο του Νέστου.

 

Ας ευχηθούμε, λοιπόν, σε κάποιους, καλή τύχη στο δρόμο που διάλεξαν…

 

Υ.Γ.: Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους συμπολίτες μας αλλά ασχολούμαστε τελευταία φορά με παραληρηματικές απόψεις και όχι με τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τον κόσμο.