To πλοίο “Άγιος Γεράσιμος ΙΙ”, κατασκευής 1990, που δούλευε στην Κεφαλονιά, αγοράστηκε από την “THASSOS SEAWAYS”. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες θα δρομολογηθεί στον Πρίνο. Πάντως για τη νέα δρομολογιακή περίοδο από τον Νοέμβριο του 2024 έως τον Οκτώβριο του 2025, η εταιρία έχει δηλώσει στο αρμόδιο υπουργείο το πλοίο αυτό στη γραμμή Κεραμωτής - Λιμένα.

 

Σημειώνεται ότι όλες οι ναυτιλιακές εταιρίες έχουν δηλώσει τα πλοία τους στη γραμμή Κεραμωτής - Λιμένα και καμία από αυτές στη γραμμή Καβάλας - Πρίνου, για την οποία τα τελευταία χρόνια ακολουθείται άλλη διαδικασία.  

 

Το φέρι "Άγιος Γεράσιμος" έχει σύμφωνα με πληροφορίες επαρκή χωρητικότητα επιβατών και μπορεί να μεταφέρει έως 35 ΙΧ οχήματα, αριθμός που θα είναι ικανοποιητικός αν τελικά δρομολογηθεί στη γραμμή Καβάλας - Πρίνου όπως αναμένεται.

 

Πάντως οι πρώτες αντιδράσεις των Θασίων ήταν αρνητικές. Μένει να φανεί τι αντιμετώπιση θα έχει, όταν τελικά έρθει στην περιοχή και ενταχθεί στα δρομολόγια. 

 

Λεπτομέρειες για το φέρι τύπου «παντόφλα» γράφει στην δημοφιλή διαδικτυακή του ομάδα ο Παντελής Φύσσας.

 

Ο κ. Φύσσας αναφέρει τα εξής:

“Tο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΙΙ Flag [GR] Greece με ΝΠ 12405 με IMO 8704224, GT 424 Tons και με διαστάσεις 45 x 12 m κατασκευής 1990, που δούλευε στην Κεφαλονιά, αγοράστηκε από την THASSOS SEAWAYS. Είναι πιστοποιημένο από τον RINA και έχει (ΠΑ) Πιστοποιητικό Ασφαλείας για 30 ναυτικά μίλια. Περισσότερα όταν μάθω. Καλορίζικο και καλή συνέχεια.”