Ο Δήμος Καβάλας με ανακοίνωση του ενημέρωσε για τις εργασίες βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως έχει ήδη ολοκληρωθεί η παρέμβαση στα αγροκτήματα των Κρηνίδων και του Ζυγού, ενώ ξεκίνησαν οι προεργασίες για την ασφαλτόστρωση στο δυτικό τμήμα του Αμυγδαλεώνα.

 

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες εργασίες και στις δημοτικές κοινότητες Κρυονερίου, Φιλίππων, Δάτου, Πολυστύλου, Νέας Καρβάλης και Λυδίας.

 

 

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων από τα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ". 

 

Συγκεκριμένα, έχει ήδη ολοκληρωθεί η παρέμβαση στα αγροκτήματα των Κρηνίδων και του Ζυγού, ενώ ξεκίνησαν οι προεργασίες για την ασφαλτόστρωση στο δυτικό τμήμα του Αμυγδαλεώνα. Οι συγκεκριμένες εργασίες αποτελούν μέρος των δύο συμβάσεων που εκτελεί τους τελευταίους μήνες η εν λόγω εταιρεία. Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες εργασίες και στις δημοτικές κοινότητες Κρυονερίου, Φιλίππων, Δάτου, Πολυστύλου, Νέας Καρβάλης και Λυδίας.

 

Η κατασκευή του έργου σκοπεύει στο να δοθεί περαιτέρω ώθηση στην αγροτική οικονομία του Δήμου, με την εξασφάλιση εύκολης και ασφαλούς προσβασιμότητας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις των αγροτικών περιοχών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά και στις σταβλικές εγκαταστάσεις που κατά κανόνα βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές. 

 

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ 

 

Προϋπολογισμός των δύο συμβάσεων: 1.284.473,66 €

Χρηματοδότηση: 

  • «Βελτίωση προσβασιμότητας σε αγροτική οδοποιία του Δήμου Καβάλας» - Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ  (προϋπολογισμός σύμβασης 854.126,94 €)

 

  • «Βελτίωση προσβασιμότητας σε αγροτική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Καβάλας» - Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020» (Π.Α.Α. 2014-2020) με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη – (προϋπολογισμός σύμβασης 430.346,72 €).”