To meteokav.gr ανακοίνωσε πως θα γίνει έναρξη λειτουργίας σε τρεις νέους μετεωρολογικούς σταθμούς στον Δήμο Καβάλας, στις περιοχές της Νεάπολης, του Δάτου και του Λυκοστόμου.

 

 

Στην ανακοίνωση του το meteokav αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Mε ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε την εγκατάσταση και την έναρξη λειτουργίας τριών νέων μετεωρολογικών σταθμών, επαγγελματικών προδιαγραφών, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δήμος Καβάλας - Municipality of Kavala για δημιουργία μετεωρολογικού δικτύου. 

 

Οι τρείς μετεωρολογικοί σταθμοί είναι ομοιόμορφα κατανεμημένοι εντός του Δήμου, με έναν σταθμό εντός της πόλης της Καβάλας, έναν στο κάμπο των Φιλίππων και έναν στο ορεινό κομμάτι του Δήμου. 

 

Η επιλογή των σημείων έγινε με κριτήριο την όσο τον δυνατόν καλύτερη μετεωρολογική κάλυψη της περιοχής σε συνδυασμό με το υπάρχον μετεωρολογικό δίκτυο.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος σταθμός βρίσκεται στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (περιοχή Νεαπόλεως), ο δεύτερος στο Βιολογικό Καθαρισμό νότια του Δάτο και ο τρίτος στο ορεινό χωριό του Λυκόστομου σε υψόμετρο 750μ. 

 

1) ΝΕΑΠΟΛΗ: https://www.meteokav.gr/depos/

2) ΔΑΤΟ: https://www.meteokav.gr/dato/

3) ΛΥΚΟΣΤΟΜΟ: https://www.meteokav.gr/lykostomo/

 

Ενώ οι σταθμοί θα είναι προσβάσιμοι από την αρχική σελίδα του www.meteokav.gr και από το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ.

 

Ο σταθμοί πληρούν όλες τις προδιαγραφές για να δίνουν καταγραφές με μεγάλη ανάλυση αλλά και ακρίβεια. 

 

Στόχος μας είναι η περαιτέρω επέκταση του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών και καμερών για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση όσον αφορά τις μετεωρολογικές καταγραφές στο σύνολο του νομού και ελπίζουμε ότι αυτή η σημαντική εξέλιξη να αποτελέσει έναυσμα για περεταίρω επέκταση του μετεωρολογικού δικτύου του νομού με πρωτοβουλία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

 

Τέλος, στις ιστοσελίδες των σταθμών είναι διαθέσιμο δημόσια και δωρεάν το κλιματικό αρχείο που δημιουργείται από τους μετεωρολογικούς σταθμούς δείχνοντας την προσήλωση μας στην στρατηγική πλήρως ανοιχτών και δωρεάν δεδομένων για ερευνητικούς σκοπούς αλλά και για την ενημέρωση του καθενός. 

 

Τα παραπάνω δείχνουν και την μακροπρόθεσμη σημασία των σταθμών καθώς μπορούν να συμβάλλουν στην καλύτερη κατανόηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην περιοχή μας.

 

Με την σειρά μας ευχαριστούμε τον ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ που πήρε την πρωτοβουλία του έργου αλλά και όλους εσάς που όλα αυτά τα χρόνια «αγκαλιάσατε» με ιδιαίτερο τρόπο αυτή την προσπάθεια και σας ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!"