Η αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου από rent a car υπηρεσίες μπορεί να ακούγεται ριψοκίνδυνη σε κάποιους. Είναι ασφαλές ένα όχημα με τόσους πολλούς προηγούμενους οδηγούς; Ωστόσο οι ειδικοί συγκλίνουν, ότι είναι ασφαλές, καθώς τα αυτοκίνητα είναι καλοδιατηρημένα, εύκολα να τα αγοράσει κανείς και το κερασάκι στην τούρτα; Διατίθενται σε ανταγωνιστική τιμή.

 

Οι περισσότερες εταιρείες επιθεωρούν τα αμάξια πριν την πώληση, ώστε να τα παραδώσουν σε καλή κατάσταση, ενώ παρέχουν και εγγυήσεις. Επιπρόσθετα παρέχουν διευκολύνσεις, όπως το test drive, ενώ δίνουν την ευκαιρία να ανταλλάξετε το παλιό σας αυτοκίνητο με το νέο έναντι ακόμη πιο συμφέρουσας τιμής.

 

Είναι όλα τόσο ιδανικά; Ας δούμε τι χρειάζεται να γνωρίζει κανείς πριν αποφασίσει να αγοράσει το επόμενο αμάξι του από rent a car υπηρεσίες.

 

Γιατί οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων πουλάνε τα αμάξια τους;

 

Παραδοσιακά οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων ανανεώνουν περίπου κάθε 2 με 5 χρόνια τον στόλο τους. Βασική αιτία, εκτός του ανανεωμένου και ανταγωνιστικού στόλου, είναι ότι έχουν εκπτώσεις στα καινούρια αμάξια, αλλά και φοροαπαλλαγές. Οι car rentals εταιρείες αγοράζουν απευθείας αμάξια, τα οποία στη συνέχεια πωλούν ξανά είτε σε συνεργαζόμενους εμπόρους είτε σε δική τους πλατφόρμα.

 

Rent a car Athens: Περισσότερη φθορά, καλύτερη συντήρηση!

 

Τα αμάξια που διατίθενται για ενοικίαση από τις rent a car Athens υπηρεσίες έχουν περισσότερη φθορά. Αυτό είναι λογικό, αν αναλογιστεί κανείς το πλήθος κόσμου, που υποδέχεται από την άνοιξη ως το φθινόπωρο η πρωτεύουσα. Αυτό είναι και κάτι που οι περισσότεροι υποψήφιοι πελάτες αυτών των αμαξιών φοβούνται. Δηλαδή ότι πέρασαν από τα χέρια οδηγών, που δεν ενδιαφέρονταν για την μακροπρόθεσμη διάρκεια ζωής αυτών των αυτοκινήτων. Όπως λένε και οι ειδικοί, αυτό δεν απέχει και πολύ από την αλήθεια.

 

Όσοι ενοικιάζουν αμάξια, μπορεί να μην είναι τόσο επιμελείς με τα δικά τους οχήματα. Εξίσου αλήθεια όμως είναι και ότι οι οδηγοί είναι όσο πιο προσεκτικοί μπορούν. Έτσι μόνο δε θα χρεωθούν επιπλέον χρήματα στην ενοικίαση για ζημίες, που προκάλεσαν. Κι ενώ μπορεί να φαίνεται, ότι φθείρονται περισσότερο, οι εταιρείες κάνουν τα απαραίτητα βήματα για να τα φροντίσουν.

 

Πέραν του ότι φροντίζουν για την εξαιρετική συντήρηση των αμαξιών, τα περνούν από ενδελεχείς επιθεωρήσεις πριν κάθε πώληση. Οι περισσότερες εταιρείες διατηρούν σε εξαιρετική κατάσταση τα οχήματά τους. Διαθέτουν πιστοποιημένους τεχνικούς πραγματοποιούν ελέγχους πολλαπλών σημείων πριν βγάλουν τα οχήματα προς πώληση.

 

Ελάχιστα χρησιμοποιημένα αμάξια με ελάχιστα χιλιόμετρα

 

Τα ενοικιαζόμενα οχήματα έχουν περισσότερα χιλιόμετρα στο οδόστρωμα απ’ ότι τα περισσότερα αμάξια. Άλλη μια λογική σκέψη, που προβληματίζει τους επίδοξους αγοραστές. Τα χιλιόμετρα είναι μια παράμετρος για να κρίνει κάποιος ένα αμάξι. Τι ισχύει όμως;

 

Η συντήρηση από τις car rental υπηρεσίες σε πρώτο πλάνο

 

Οι car rental φροντίζουν να διατηρούν σε καλή κατάσταση τα αμάξια, που έχουν. Δε θα μπορούσαν διαφορετικά, αφού θα θεωρούνταν αναξιόπιστες. Σκεφτείτε επίσης, πόσα αυτοκίνητα παρότι έχουν πολλά χιλιόμετρα, είναι πολύ καλής κατασκευής και γι΄ αυτό «κρατάνε τιμή». Επίσης όμως αναλογιστείτε, ότι επειδή οι εταιρείες πουλάνε σχετικά νωρίς τα αμάξια (στα 2 περίπου χρόνια), τα αμάξια βρίσκονται υπό τη σκέπη της εγγύησης.

 

Ωστόσο το 2020 λόγω περιορισμένης παραγωγής στην αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να κράτησαν παραπάνω. Ταυτόχρονα για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση αναγκάστηκαν να αγοράσουν ακόμη και μεταχειρισμένα οχήματα. Αυτό σημαίνει, ότι όντως τα οχήματα που έχουν διαθέσιμα οι car rental επιχειρήσεις έχουν περισσότερα χιλιόμετρα. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να λάβει κάποιος υπόψη πριν προχωρήσει στην αγορά.

 

Καλές τιμές, χωρίς παζάρια

 

Οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτου πουλάνε τα αμάξια σε καλές τιμές χωρίς παζάρια. Πριν την πανδημία τα πράγματα ήταν πιο εύκολα βέβαια, οπότε οι τιμές έπεσαν. Στη συνέχεια ακριβώς λόγω της ζήτησης ανέβηκαν. Σε βαθμό μάλιστα, που οι άνθρωποι του χώρου επιβεβαιώνουν, ότι δε θα βρει κανείς τις ευκαιρίες, που έβρισκε κάποτε σε εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτου. Οι πελάτες θα αγοράσουν κάτι αντίστοιχο σε ποιότητα με τα χρήματα, που διαθέτουν, ωστόσο θα πρέπει να κάνουν την έρευνά τους πιο πριν.

 

Rent a car Athens airport: Τι να προσέξετε πριν αγοράσετε

 

Τα αυτοκίνητα που διαθέτουν οι rent a car Athens airport υπηρεσίες έχουν πολλά χιλιόμετρα στο καντράν. Είναι άλλωστε το αγαπημένο σημείο ενοικίασης των περισσότερων επισκεπτών στη χώρα μας. Πριν προχωρήσετε προσέξτε τα εξής.

 

Ζητήστε από μηχανικό της εμπιστοσύνης σας να ελέγξει το αυτοκίνητο.

 

Ελέγξτε το εγχειρίδιο σέρβις καθώς και μια αναφορά με τις επιθεωρήσεις που έχουν γίνει στο αμάξι.

 

Ρωτήστε για το ιστορικό με τις αναφορές οχήματος, διατίθεται δωρεάν.

 

Μπορεί η τιμή πώλησης να είναι αδιαπραγμάτευτη, ας είστε προετοιμασμένοι και για επιπρόσθετες χρεώσεις, από παροχές όπως: επέκταση εγγύησης και προπληρωμένο προκαθορισμένο πλάνο συντήρησης.