Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, έγινε το πρωί της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας, με τη σύμπραξη του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου και του Μουσικού Γυμνασίου - Λυκείου Καβάλας, μία ιδιαίτερη εκδήλωση.

 

Ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, βράβευσε τον μαθητή του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Καβάλας, Χαράλαμπο Αγγή, διότι κατάφερε να εισαχθεί, μέσω πανελληνίων εξετάσεων, στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και έγινε ο πρώτος μαθητής, απόφοιτος δομής Ειδικής Εκπαίδευσης της Καβάλας, που πέρασε στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης! 

 

 

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Μία εξαιρετική εκδήλωση, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου 2023, στην πλατεία Ελευθερίας, με τη σύμπραξη του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου και του Μουσικού Γυμνασίου - Λυκείου Καβάλας.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία παρακολούθησαν δεκάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, βράβευσε τον μαθητή του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Καβάλας, Χαράλαμπου Αγγή, διότι κατάφερε να εισαχθεί, μέσω πανελληνίων εξετάσεων, στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ),  στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

 

Ο Χαράλαμπος Αγγής είναι ο πρώτος μαθητής, απόφοιτος δομής Ειδικής Εκπαίδευσης του Ν. Καβάλας, που κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια και πέρασε στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης! 

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΟΥΡΙΑΔΗ 

 

"Καταρχάς, θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές της σημερινής εκδήλωσης, διότι με τον πιο απλό και συνάμα εντυπωσιακό τρόπο, κατάφεραν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα σεβασμού των Ατόμων με Ειδικές Μαθησιακές Ανάγκες. 

 

Η αγάπη και το ενδιαφέρον που δείχνει προς αυτά τα παιδιά το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Καβάλας, φαίνεται στην πολύ σημαντική διάκριση του Χαράλαμπου Αγγή. 

 

Στον ίδιο, θα ευχηθώ κάθε επιτυχία στη ζωή του. Είμαι σίγουρος ότι με τα εφόδια που πήρε από το σχολείο του και τη στήριξη των γονιών του, θα μας κάνει ξανά υπερήφανους στο μέλλον.

 

Τέλος, άξιοι συγχαρητηρίων είναι ο Διευθυντής και οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου της Καβάλας, γιατί, εκτός από τον θεσμό "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία", μας χαρίζουν ιδιαίτερες στιγμές με τη συμμετοχή τους σε κάθε εκδήλωση του Δήμου Καβάλας".

 

Στην ειδική εκδήλωση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Καβάλας και του Μουσικού Γυμνασίου - Λυκείου Καβάλας, απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο Σύμβουλος Ειδικής Εκπαίδευσης Π.Ε. Καβάλας, Θόδωρος Φλωρίδης, η Προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καβάλας, Ζωή Αλεξίου.

 

Ο Διευθυντής του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Καβάλας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, Γιάννης Κακάρας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Καβάλας, Μιχάλης Τικόπουλος.”