Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, έγινε το πρωί της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας, με τη σύμπραξη του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου και του Μουσικού Γυμνασίου - Λυκείου Καβάλας, μία ιδιαίτερη εκδήλωση.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας με τη "Συμπαράταξη Πολιτών" Σωτήρης Σωτηριάδης, στέλνει το δικό του μήνυμα.

Ιδιαίτερης αξίας εκδήλωση διοργάνωσαν την Παρασκευή (2/12), στον Δημοτικό Κήπο Καβάλας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Δήμος Καβάλας, ο Σύλλογος ΑμεΑ Καβάλας, η Ένωση Τυφλών ΑΜ, ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών, με τη συμμετοχή του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».

 Στο πλαίσιο του  σημερινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία- η οποία  καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου- οι φο

Δεσμευμένη στην Ατζέντα 2030 του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Ανάπτυξη, η Energean τιμά και φέτος την 3η Δεκεμβρίου, την Διεθνή Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρίες, έχοντα

Μια διαφορετική δράση πραγματοποιήθηκε χθες, ενόψει της σημερινής (3/12) Παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης Καβάλας.

 

Η Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Αναπηρίας ανακηρύχθηκε το 1992 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως μία μέρα κινητοποίησης των αναπήρων, των φορέων τους και των κινημάτων όσο και ολόκληρης της κοινωνίας για ζητήματα αποκλεισμού και διακρίσεων.

Στις 3 Δεκεμβρίου, τιμάται όπως κάθε χρόνο, η παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

 

γράφουν οι 

μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Καβάλας