ΑΜΕΑ

Σταθερά κοντά στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν αναπηρίες είναι η Energean και η Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρίες που τιμάται διεθνώς στις 3 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, έγινε το πρωί της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας, με τη σύμπραξη του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου και του Μουσικού Γυμνασίου - Λυκείου Καβάλας, μία ιδιαίτερη εκδήλωση.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για την εκτέλεση των έργων «Εξασφάλιση προσβασιμότητας Α.με.Α. στο χώρο του Φρουρίου Καβάλας και «Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του υπαίθριου θεάτρου εντός του εξωτερικού περιβόλου του Φρουρίου Καβάλας».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, μιλά ο Χρήστος Ποτόλιας.

Το σποτ του συνδυασμού ”Όραμα για το Μέλλον” για τα ΑΜΕΑ του Δήμου Καβάλας, δημοσιοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο site του συνδυασμού.

Κανονικά θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα μπάσκετ με αμαξίδιο η ομάδα του ΑΟΚ.

Ο ΑΟ Καβάλα με ανακοίνωση του ενημέρωσε πως τα άτομα με κινητικά προβλήματα και με αναπηρία, θα έχουν δωρεάν είσοδο στους αγώνες της ομάδας στο “Ανθή Καραγιάννη”.

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου έγιναν οι αρχαιρεσίες του νεοσύστατου ομίλου κολύμβησης στην Καβάλα, του “ΝΟΚ ΑμεΑ”.

Την Πέμπτη (13/07) ο Δήμος Καβάλας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για τα προγράμματα κατάρτισης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (συμπεριλαμβανομένων και των ΑμεΑ) σε ειδικότητες του Τομέα Τουρισμού-Πολιτισμού.

Ο Γιάννης Κανιόγλου με φωτογραφίες του από τον παραλιακό δρόμο της Νέας Περάμου, παρουσιάζει την άθλια κατάσταση που βρίσκεται κιόσκι των ΑμεΑ.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για άτομα με αναπηρία διοργανώνει ο Σύλλογος "ΠΕΡΠΑΤΩ" και ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία "ΗΡΟΔΙΚΟΣ".

Για τις ελλιπείς εγκαταστάσεις και τη συμφωνία συνεργασίας του δήμου Καβάλας με ΜΚΟ για τον αθλητισμό και την εκπαίδευση των ΑμεΑ μιλάει σε ανακοίνωση ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Χρήστος Ποτόλιας.

Με μία νέα ανάρτηση του ο Δημήτρης Αντωνίου αναδεικνύει τα προβλήματα των φέρι μπόουτ και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στα ταξίδια τους με αυτά, τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Για απαράδεκτη τακτική της σημερινής διοίκησης κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας, με αφορμή το πρόβλημα που προέκυψε στις θέσεις στάθμευσης των ΑμεΑ.

Ιδιαίτερης αξίας εκδήλωση διοργάνωσαν την Παρασκευή (2/12), στον Δημοτικό Κήπο Καβάλας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Δήμος Καβάλας, ο Σύλλογος ΑμεΑ Καβάλας, η Ένωση Τυφλών ΑΜ, ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών, με τη συμμετοχή του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».

Ο Τζον ΜακΦολ θα είναι ο πρώτος ΑμεΑ αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

Στην έκκληση του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για οικονομική ενίσχυση της ομάδας Μπάσκετ με Αμαξίδιο του ΝΑΣ ΑμεΑ ΑΟ Καβάλας από τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής

«Συλλέγουμε τις αιτήσεις. Υπάρχει ανίχνευση του χαρακτήρα του σκύλου και του χρήστη αν ταιριάζουν προκειμένου να έχουν τη καλύτερη δυνατή συνεργασία ώστε να γίνεται με ασφάλεια η συνοδεία. Από εκεί και πέρα γίνεται μέλος της οικογένειας», λέει ο κ. Κρεμμύδας.

«Δεν μας φέρθηκε η ζωή σκληρά, οι άνθρωποι μας φέρονται σκληρά και πολλές φορές μας αναγκάζουν να μένουμε στο σπίτι» δηλώνει στον KavalaNe

«Τα κτίρια στην Καβάλα είναι στο 0,01% σε επίπεδο προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία. Τόσο είναι και η ευαισθησία του Καβαλιώτη πολίτη», είπε στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Καβάλας, Σμάραγδος Κρεμμύδας. 

 Στο πλαίσιο του  σημερινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία- η οποία  καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου- οι φο

"Η Ημέρα αυτή μάς δίνει την ευκαιρία να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

 

Με μια ανάρτηση με κεφαλαία γράμματα για να δείξει την απόγνωση στην οποία βρίσκεται η συμπολίτισσα Ντίνα Αρβανίτη δημοσιοποιεί το πρόβλημά της ζητώντας ως άτομο με ειδικές ανάγκες λύση εδώ και τώρα από τον Δήμο Καβάλας. 

Επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, το μουσείο και το αρχαίο

Λέγεται το νέο πρόγραμμα που πρότεινε η Μαρία Καραβία για τη Θεάτρου Ανάβασις στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για το 2021, και αφορά το τμήμα των ατόμων με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.) του Θεατρικού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου.

Τοποθετήθηκε η ηλεκτροκίνητη ράμπα κολύμβησης Seatrack για άτομα με κινητικά προβλήματα στην παραλία Κεραμωτής,

Σελίδες