Στις 8 Νοεμβρίου, ο Δήμος Καβάλας πραγματοποίησε την 2η Συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Φορέων στο πλαίσιο του έργου COPE (Ολοκληρωμένη Τοπική Πρωτοβουλίας για το Κλίμα). Το έργο στοχεύει σε μια «πράσινη» και δίκαιη μετάβαση στις πόλεις που και είναι το κλειδί για την επίτευξη ενεργειακής ουδετερότητας ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη έως το 2050. 

 

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει τα εξής:

“Στις 8 Νοεμβρίου 2023, ο Δήμος Καβάλας πραγματοποίησε την 2η Συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Φορέων στο πλαίσιο του έργου COPE (Ολοκληρωμένη Τοπική Πρωτοβουλίας για το Κλίμα).

 

O Δήμος Καβάλας υλοποιεί από το έργο COPE: Coherent Place-Based Climate Action της κοινοτικής πρωτοβουλίας @URBACT IV, σε συνεργασία με τον Δήμο της Κοπεγχάγης (Δανία), τον Δήμο Pombal (Πορτογαλία), την πόλη της Bistrița (Ρουμανία), την πόλη του Saint-Quentin ( Γαλλία), την πόλη της Coruna (Ισπανία), τον Δήμο του Κορυδαλλού (Ελλάδα) και την πόλη του Vilnius (Λιθουανία).

 

Το έργο στοχεύει σε μια «πράσινη» και δίκαιη μετάβαση στις πόλεις που και είναι το κλειδί για την επίτευξη ενεργειακής ουδετερότητας ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη έως το 2050. 

 

Στόχος της συνάντησης αποτέλεσε ο καθορισμός των προτεραιοτήτων του σχεδίου δράσης της τοπικής ομάδας αναφορικά με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στις περιοχές παρέμβασης του έργου. 

 

Οι δράσεις στις οποίες θα δοθεί προτεραιότητα στο άμεσο μέλλον είναι η δημιουργία χώρων πρασίνου, η ενίσχυση των τοπικών συγκοινωνιών με στόχο τη μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων καθώς και η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών, με παράλληλη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα αυτά.

 

Μέλη της τοπικής ομάδας δράσης είναι εκπρόσωποι του Δήμου Καβάλας, της Δημωφέλεια, του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, του συλλόγου κατοίκων Νεάπολης,  της επιστημονικής ομάδας «Οψόμεθα εις Φιλίππους» και της κοινοτικής συνεταιριστικής επιχείρησης «Ευκάλυψις Ενεργειακή». 

 

Δείτε το βίντεο της συνάντησης.”