Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας, συναντήθηκε με τους βουλευτές Καβάλας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιάννη Πασχαλίδη. Συζητήθηκαν τα προβλήματα των σχολείων.

 

Σχετική ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρει τα εξής:

“Ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας, Βασίλειος Μαυρομμάτης, η αντιπρόεδρος Μπέττυ Τσαρικτσή, ο γενικός γραμματέας Κωνσταντίνος Σχίζογλου και το μέλος του ΔΣ, Ιωάννα Αβραμίδου επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες τους βουλευτές Καβάλας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και κ. Ιωάννη Πασχαλίδη, προκειμένου να τους ενημερώσουν σχετικά με τρέχοντα θέματα που απασχολούν τη μαθητική κοινότητα και τους γονείς, τα οποία άπτονται άμεσης επέμβασης και αντιμετώπισης.

 

Συγκεκριμένα τέθηκαν εις γνώση τους καίρια αιτήματα σχετικά με τα εξής:

 

Α) το πρόβλημα μη επάρκειας χώρων στέγασης του Ειδικού σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου στο Περιγιάλι Καβάλας. Προτάθηκε η μετεγκατάσταση του Νηπιαγωγείου σε άλλο κτίριο του Δήμου που να πληροί τις προδιαγραφές και η άμεση κατασκευή και τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών στο διαθέσιμο προαύλιο χώρο του Σχολείου μέχρι την εύρεση οριστικής λύσης. 

 

Επίσης ζητήθηκε η τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα σε περιφραγμένο χώρο της αυλής και η ανακατασκευή των βρυσών λόγω επικινδυνότητας.

 

Β) τη παραχώρηση κατάλληλου χώρου για τη στέγαση των υπηρεσιών του ΚΕΔΑΣΥ (Κέντρου Διάγνωσης Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες) και η μετεγκατάσταση του από το κτίριο της Νομαρχίας (Περιφέρειας) της Καβάλας λόγω του είδους των κοινωνικών υπηρεσιών που παρέχει. 

 

Επιπλέον έγινε αίτημα για την προμήθεια του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού που απαιτείται για τη λειτουργία του φορέα αυτού, ο οποίος ως κύριο σκοπό του έχει την υποστήριξη, αξιολόγηση και ένταξη μαθητών στο Ειδικό Σχολείο που προαναφέρθηκε.

 

Γ) την ανάγκη εξάλειψης της οικονομικής επιβάρυνσης των μαθητών που μετακινούνται με το ΚΤΕΛ με κατάργηση του σημερινού αντιτίμου –μαθητικού εισιτηρίου και την επίλυση των προβλημάτων μετακίνησης των μαθητών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς σχετικά με την ασφάλεια τους, με ταυτόχρονο αίτημα την εξασφάλιση αναγκαίας εποπτείας-συνοδείας κυρίως για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και κατά προτεραιότητα για τις μετακινήσεις τους εκτός του αστικού ιστού.

 

Δ) την ανάγκη εκπροσώπησης της Ένωσης στη λήψη αποφάσεων που έχουν άμεση σχέση και συνάρτηση με την οικονομική ενίσχυση και λειτουργία των Σχολείων του Δήμου, όπως συνέβαινε έως και πρόσφατα με την ενεργή συμμετοχή των μελών μας στις σχολικές Επιτροπές που δυστυχώς καταργούνται δια νόμου.

 

Ε) τη δημιουργία και στελέχωση εξειδικευμένης Τεχνικής Υπηρεσίας που θα απασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τις ανάγκες συντήρησης, επισκευής, διενέργειας ελέγχων προδιαγραφών ασφαλείας (π.χ. πυροπροστασίας –αντισεισμικής προστασίας) όλων των κτιριακών δομών που στεγάζουν Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την υλοποίηση έργων για τον εκσυγχρονισμό τους .

 

ΣΤ) την άμεση πρόσληψη νοσηλευτών και ειδικοτήτων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, με σκοπό την άμεση αναπλήρωση των κενών, ειδικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

 

Η) την διασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων για την παροχή σχολικών γευμάτων σε όλα ανεξαιρέτως τα σχολεία του Δήμου Καβάλας, ως μέτρο ανακούφισης της οικονομικής επιβάρυνσης των νοικοκυριών (λόγω παρατεταμένης ακρίβειας,εξόδων φροντιστηρίων κλπ).

 

Στη συναντήσεις αυτές που διεξήχθησαν σε πολύ καλό κλίμα, έγινε ανταλλαγή απόψεων και αναλύθηκαν τα ως άνω θέματα λεπτομερώς και δόθηκαν δεσμεύσεις και προτάσεις για την προσπάθεια επίλυσης τους το συντομότερο δυνατό. 

 

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και νέες συναντήσεις τόσο με τους λοιπούς εκλεγέντες βουλευτές της Καβάλας, όσο και με τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Μουριάδη, προκειμένου να τεθούν επίσης εις γνώση τους όλα τα ανωτέρω.”