Τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους με την "Περιφερειακή Σύνθεση" σε Καβάλα και Θάσο παρουσίασε ο επικεφαλής της παράταξης, Χριστόδουλος Τοψίδης.

 

Αναλυτικά, σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

 

 

Μήνυμα Νίκης έστειλε από την Καβάλα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης

 

Από την πόλη της Καβάλας άνοιξε ο κύκλος των προεκλογικών συγκεντρώσεων για την Περιφερειακή Σύνθεση, την παράταξη της οποίας ηγείται ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

 

Ο κος Τοψίδης, την Κυριακή 24/09 έστειλε μήνυμα νίκης από την Καβάλα στη συγκέντρωση που τίμησαν με την παρουσία τους εκατοντάδες πολίτες, διατρανώνοντας την επιθυμία τους για αλλαγή στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, «η οποία υποφέρει», όπως είπε στην ομιλία του ο κ. Τοψίδης καταδικάζοντας απερίφραστα την κωλυσιεργία της απερχόμενης διοίκησης.

 

Αυτή η κωλυσιεργία, άλλωστε καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις των δεικτών ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη, με τον κ. Τοψίδη να υπογραμμίζει ότι «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ότι η Περιφέρεια μας βρίσκεται στην τελευταία δεκάδα ανάπτυξης στις 234 Περιφέρειες της Ευρώπης» όπως και ότι «δεν είναι αποδεκτό ότι ένας στους τέσσερις κατοίκους της Περιφέρειας κινδυνεύει να ζήσει κάτω από το όριο της φτώχειας».

 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Τοψίδης εξήγησε ότι η αναστροφή της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκεται σήμερα η ΠΑΜΘ, έρχεται μέσα από το πρόγραμμα της Περιφερειακής Σύνθεσης που βασίζεται στους άξονες «Κοινωνία, Οικονομία, Τεχνολογία, Περιβάλλον» και αποτελεί μία οργανωμένη καταγραφή των δεδομένων που σκιαγραφούν το προφίλ της Περιφέρειας μας ενώ περιλαμβάνει «μηχανισμούς εξεύρεσης λύσεων και συστήματα δημιουργίας και αξιοποίησης ευκαιριών».

 

Αναφερόμενος στα ζητήματα των ΠΕ Καβάλας και Θάσου ειδικότερα, ο κος Τοψίδης καταδίκασε το γεγονός ότι η απερχόμενη διοίκηση της ΠΑΜΘ δεν έχει ενεργήσει ώστε τα δύο λιμάνια της Καβάλας να αξιοποιήσουν στο 100% τις δυνατότητες τους, το λιμάνι της Κεραμωτής δεν προωθείται προς ανάπτυξη, παρά το γεγονός ότι εξυπηρετεί μεγάλη κίνηση, η γέφυρα του Νοσοκομείου παραμένει πεσμένη εδώ και πέντε χρόνια, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόοδος ή πρόβλεψη για έργα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα.

 

Σε επίπεδο τουριστικής ανάπτυξης και προβολής, τόσο η ΠΕ Καβάλας, όσο και η ΠΕ Θάσου υστερούν με ευθύνη της διοίκησης, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις προόδου. Στην μεν ΠΕ Καβάλας το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» χάνει συνεχώς πτήσεις ενώ στην ΠΕ Θάσου, που αποτελεί και σημείο αναφοράς για τον Τουρισμό της ΠΑΜΘ συνολικά δεν γίνονται έργα υποδομής, αλλά ούτε και ολοκληρώνονται όσα είχαν ξεκινήσει ακόμη από το 2019.

 

Παρά την άσχημη εικόνα και κατάσταση που έχει δημιουργήσει η απερχόμενη διοίκηση, ο κ. Τοψίδης κατέθεσε την δέσμευσή του ότι με σκληρή δουλειά και οργανωμένο προγραμματισμό, θα αλλάξει προς το καλύτερο η καθημερινότητα όλων μόλις η Περιφερειακή Σύνθεση λάβει την εντολή διοίκησης από τους πολίτες στις 8 Οκτωβρίου.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Θάσου και Καβάλας.

 

Για την ΠΕ Θάσου, οι υποψήφιοι/ες είναι:

 

ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

ΠΑΝΤΑΖΟΓΛΟΥ ΕΥΜΟΡΦΙΑ (ΕΦΗ) -ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΠΕΤΣΙΝΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ -ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

 

Για την ΠΕ Καβάλας, οι υποψήφιοι/ες είναι:

 

ΑΛΕΠΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ- ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΑΡΑΠΙΔΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΔΑΛΑΚΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΙΑΤΡΟΣ

ΔΑΛΚΙΤΖΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΕΡΓΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ- ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ -ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, τ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΚΑΧΕΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΛΗ)- ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΚΛΕΙΤΣΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΚΟΚΟΝΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΥ)- ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ- ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ- ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗ- ΑΓΡΟΤΗΣ

ΛΥΧΟΥΝΑΣ ΜΙΧΑΗΛ- ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ- ΓΕΩΠΟΝΟΣ, τ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΜΑΡΜΑΛΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

ΠΕΤΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗ -ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΠΡΑΒΙΤΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΕΛΙΖΑ)- ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΤΣΑΤΑΛΜΠΑΣΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΤΣΙΓΚΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ (ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ)

 

 

Λίγα λόγια για τους υποψηφίους:

 

Αρχοντής Παναγιώτης

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καρδίτσα. Κατάγεται από τα Λιμενάρια. Είναι απόστρατος Αξιωματικός, απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων. Είναι κάτοχος πιστοποιητικού φοίτησης στο διαδικτυακό Πανεπιστήμιο του Harvard στο τμήμα Ελληνιστικών σπουδών. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Διεθνείς Σχέσεις από το πανεπιστήμιο του Plymouth. Το πάθος του είναι η Ελλάδα και το καλό του τόπου.  Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς 

 

 

Πετσινάκης Σταύρος

 

Γεννήθηκε στο Κισσάριο – Έβρου όπου μεγάλωσε. Εισήχθη στην Ελληνική Αστυνομία το έτος 1987 ως αστυφύλακας. Το έτος 1991 κατόπιν εξετάσεων πέρασε στη Σχολή Αρχιφυλάκων και στη συνέχεια υπηρέτησε ως διοικητής στους Αστυνομικούς Σταθμούς Καλλιράχης και Πρίνου – Θάσου, ως γραμματέας στο Αστυνομικό Τμήμα – Θάσου και ως επικεφαλής βάρδιας στο Αστυνομικό Τμήμα Αεροδρομίου Χρυσούπολης – Καβάλας, από όπου και αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Υπαστυνόμου Α’ το έτος 2015. Στη συνέχεια διέμεινε μόνιμα στη Θάσο και ασχολήθηκε με τα κοινά του Δήμου εκλεγόμενος το έτος 2020, με τη συμπολίτευση, σύμβουλος της τοπικής κοινότητας του Λιμένα – Θάσου, θέση που κατέχει μέχρι σήμερα. Επίσης είναι εκλεγμένο μέλος της Διοίκησης της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας με καθήκοντα υπευθύνου των ομάδων της Θάσου.

 

 

Πανταζόγλου Ευμορφία

 

Γεννήθηκε στην Καβάλα και κατοικεί στην Σκάλα Καλλιραχης Θάσου. Είναι απόφοιτη του ΙΕΚ Καβάλας στο τμήμα τεχνικός τουριστικών επαγγελμάτων και επιχειρήσεων φιλοξενίας. Για πάνω από δέκα χρόνια εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στον κλάδο του Τουρισμού στο νησί της Θάσου.

 

Οι υποψήφιοι/ες που παρουσιάστηκαν για την ΠΕ Θάσου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χριστόδουλου Τοψίδη στην Καβάλα:

 

Αλεπίδου Κική

 

Γεννήθηκε στον Πλατανότοπο του Δήμου Παγγαίου όπου και ζει μέχρι σήμερα. Aσχολείται με τις αμπελοκαλλιέργειες, το παραδοσιακό αποστακτήριο και την οικογενειακή τους ταβέρνα. Συμμετέχει ενεργά στα κοινά ως μέλος αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων. Η αγάπη της για τον τόπο της και η διάθεση προσφοράς την ώθησε να συμμετέχει στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές του Δήμου Παγγαίου όπου και εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος.

 

Αραπίδης Χρήστος

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα και δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης τα τελευταία 20 χρόνια. Παράλληλα ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό και τα χειμερινά σπορ.

 

Γνωρίζει σε βάθος τα προβλήματα της τοπικής αγοράς και ο στόχος του είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, συνολικά.

 

Βεργόπουλος Βασίλειος

 

Γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη Παγγαίου Καβάλας όπου και κατοικεί τα τελευταία 38 χρόνια. Διετέλεσε Δ/ντης για 15 έτη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης,.

 

Έχει εκδώσει δύο βιβλία με ποιήματα, "Σποράδες Μοναξιάς" κι "Ερωτικά των Σποράδων", κι έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις για τα ποιήματά του. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, για 2 χρόνια, και εδώ και 20 χρόνια είναι πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Ορμή Ελευθερούπολης, και ως αθλητής και ως εκπαιδευτής. Τέλος είναι πρόεδρος της συνδικαλιστικής ομάδας, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

 

Δαλακούρας Γεώργιος

 

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 

Ειδικεύτηκε στην Γενική Οικογενειακή Ιατρική

 

Μετεκπαιδεύτηκε στην Επείγουσα Υποστήριξη της Ζωής και τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

 

Εργάστηκε στο ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης και σήμερα υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης ως Διευθυντής ΕΣΥ. Έχει συμμετάσχει σε αποστολές των Γιατρών του Κόσμου και ως αντιπρόσωπος στη Νοτιανατολική Ασία 

 

Διαμένει στον Ζυγό και είναι έγγαμος και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

 

Δαλκίτζης Χαράλαμπος

 

Είναι Δικηγόρος στην Καβάλα και Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Είναι Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Πειραιώς και Πτυχιούχος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Κατέχει επίσης μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) με εξειδίκευση στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στις Διεθνείς Σχέσεις, Στρατηγική και Ασφάλεια του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου στην Κύπρο.

 

Τέλος διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας για 2 συνεχόμενες θητείες (2014-2021).

 

Εργαζοπούλου Καλλιόπη

 

Γεννήθηκε στην Καβάλα, αλλά έχει ζήσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής της στην Αμερική, όπου και σπούδασε χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Επέστρεψε στην Καβάλα το 1985 και εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα πάνω σε αντικείμενα συναφή των σπουδών της. Σήμερα, είναι συνταξιούχος με έντονο ενδιαφέρον για κοινά και μεγάλη διάθεση προσφοράς ώστε η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά. 

 

Ιγνατιάδης Στυλιανός

 

Διαμένει στο Κοκκινόχωμα Καβάλας όπου είναι και πρόεδρος από το 2014 έως και σήμερα. Εργάζεται ως υπάλληλος Δ.ΥΠ.Α από το 2006 έως και σήμερα. Ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό και είναι προπονητής ποδοσφαίρου με Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό προπονητών ποδοσφαίρου UEFA A.

 

Καχέλου Ευαγγελία (Λίλη)

 

Η Λίλη Καχέλου είναι μέλος της παράταξης από το 2019.

 

Είναι έμπορος, πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Χρυσούπολης και μέλος της Ομοσπονδίας Καβάλας. Από το 1992 δραστηριοποιείται στην οικογενειακή επιχείρηση ''ΚΑΧΕΛΟΣ'' με ηλεκτρικές συσκευές & έπιπλα, και από το 2022 στον τομέα του Τουρισμού με το ξενοδοχείο ''ΞΑΣΤΕΡΟ'' στην Κεραμωτή.

 

Έχει ενεργή συμμετοχή και σε πολιτιστικά σωματεία της περιοχής είτε ως απλό μέλος, είτε ως μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων

 

Κλειτσιώτης Δημήτριος

 

Εργάζεται ως κτηματομεσίτης και εκτιμητής ακινήτων . Από το 1990 έως και το 1996 ήταν μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Ραδιοταξί Καβάλας και του σωματείου αυτοκινήτων ταξί Καβάλας. Από το 2008 έως και το 2014 υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Μεσιτών αστικών συμβάσεων Καβάλας.

 

Είναι μέλος της οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας όπου στο παρελθόν έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος της τοπικής ΟΝΝΕΔ και πρόσφατα της μέλος της ΝΟΔΕ Καβάλας.

 

Κοκονιά Βασιλική

 

Έχει ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο σπουδών της στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με κατεύθυνση την ειδική αγωγή. Αυτή την στιγμή διεκπεραιώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο τμήμα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.

 

Επίσης έχει κάνει σπουδές στη Μουσική, την Πληροφορική και τις ξένες γλώσσες.

 

Κυριακίδου Ευφροσύνη

 

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη όπου και σπούδασε την τέχνη της κομμωτικής.

 

Ζει στην Καβάλα από το 1984 και δραστηριοποιείται στον τομέα της κομμωτικής εδώ και τριάντα χρόνια, διατηρώντας επιχείρηση - κομμωτήριο.

 

Είναι πρόεδρος του συλλόγου Κουρέων - Κομμωτών - Κομμωτριών Καβάλας επί δύο συναπτές θητείες. Είναι εκπρόσωπος του συλλόγου Κουρέων - Κομμωτών - Κομμωτριών Καβάλας στην Κλαδική Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδος. Είναι αιρετό μέλος στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Καβάλας

 

Κυριακού Αθανάσιος

 

Διαμένει στο Αγίασμα Νέστου Καβάλας. Από το 2012 έως και το 2017 εργάστηκε ως οδηγός στην Egnatia Aviation. Από το 2017 έως και σήμερα εργάζεται ως Υπεύθυνος ασφάλειας πτήσεων στον Αερολιμένα Μέγας Αλέξανδρος. Από το 2019 έως και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος ΔΗΜ.ΤΟ Νέστου

 

Λαζαρίδου Ανατολή (Τούλα)

 

Δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα και είναι κατ’ επάγγελμα αγρότισσα. Γνωρίζει πολύ καλά τις ανάγκες του αγροτικού κόσμου όπως άλλωστε γνωρίζει και τις δυσκολίες του συγκεκριμένου επαγγέλματος, το οποίο όμως στην Καβάλα μπορεί να ανθίσει με τις κατάλληλες πολιτικές και πρωτοβουλίες.

 

Λυχούνας Μιχάλης

 

Ο Μιχάλης Λυχούνας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και το Μόναχο και εργάζεται εδώ και είκοσι χρόνια στο Υπουργείο Πολιτισμού ως αρχαιολόγος τόσο στην Π.Ε. Καβάλας, όσο και σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΑΜΘ). Μεταξύ, άλλων, έχει συνδράμει σημαντικά στην κατάρτιση του φακέλου για την ένταξη των Φιλίππων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

 

Μαρμαλίδης Σωτήριος

 

Γεννήθηκε το 1958 στον Σκοπό Καβάλας και  σήμερα είναι συνταξιούχος του ΔΕΔΔΗΕ, όπου εργάστηκε ως εναερίτης.

 

Διετέλεσε Πρόεδρος στο Τοπικό του Δήμου Νέστου.

 

Από το 1970 μέχρι και σήμερα είναι χοροδιδάσκαλος στον Σύλλογο Ποντίων Νέστου ενώ δραστρηιοποιείται και σε άλλους ποντιακούς συλλόγους.

 

Πεταλά Χριστοδούλη (Χριστίνα)

 

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1970 και είναι απόφοιτη του Τ.Ε.Φ.Α.Α του Α.Π.Θ. Από το 2018 είναι ιδρυτικό μέλος και επικεφαλής προπονήτρια στο τμήμα πετοσφαίρισης στην ιστορική ομάδα του ΒΥΡΩΝΑ ΚΑΒΑΛΑΣ έχοντας την ευθύνη της οργάνωσης και λειτουργίας του τμήματος. Την διακρίνει η  ενεργή συμμετοχή στα κοινά και εθελοντικές δράσεις σε διάφορες συλλογικότητες του τόπου μας. Υπήρξε αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας βόλλεϊ και Ομοσπονδιακή προπονήτρια στην Ε.Ο.ΠΕ

 

Πραβίτα Ελισάβετ

 

Κατάγεται απο την Καβάλα όπου ζει και δραστηριοποιείται. Είναι λογοπεδικος-λογοθεραπεύτρια με 2 μεταπτυχιακά στα πανεπιστήμια της Σόφιας και Λευκωσίας. Έχει δεκαετή συνεργασία με ψυχολογικό κέντρο ειδικής αγωγής της πόλης και έχει εργαστεί ως αναπληρώτρια στα ειδικά σχολεία της Καβάλας. Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Ιωάννη Κανακάρη, και έχουν 2 παιδιά.

 

Στεργιόπουλος Δημήτριος

 

Είναι Διδάκτωρ του τμήματος Χημείας του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Φυσικοχημείας του ΑΠΘ. Έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια, ενώ εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Δραστηριοποιείται στην Καβάλα στον χώρο της μέσης εκπαίδευσης ως διευθύνων σύμβουλος και σύμβουλος εκπαίδευσης σε φροντιστήριο μεγάλου εκπαιδευτικού ομίλου και διδάσκει φυσική και χημεία. Είναι 50 ετών, παντρεμένος με τη φιλόλογο Μαρία Νεύρα και έχουν δύο παιδιά.

 

Τσαταλμπασίδης Λάζαρος

 

Γεννήθηκε στη Γερμανία το 1973 από γονείς μετανάστες. Κατάγεται τις Κρηνίδες Καβάλας, και έχει σπουδάσει Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διασφάλιση Ποιότητας- Στατιστικό Έλεγχο Ποιότητας.

 

Το διάστημα 2007-2010 διετέλεσε Δήμαρχος Φιλίππων, το ίδιο χρονικό διάστημα υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Καβαλάς και του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδος. Τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

 

Τσίγκα Γαρυφαλλιά

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νέα Πέραμο Καβάλας και είναι ελεύθερη επαγγελματίας. Η ενασχόληση της με τα κοινά ξεκίνησε πολύ νωρίς από τη μεγάλη αγάπη για τον τόπο και την επιθυμία της για πρόοδο και ευημερία. Είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και έχει δύο παιδιά και τρία εγγόνια.

 

Χατζηλαζαρίδου Ελένη

 

Είναι Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στην πόλη της Καβάλας. Σύντομα ολοκληρώνει την μεταπτυχιακή της εξειδίκευση στον τομέα της Κλινικής Διατροφής στο Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης CHEF Coaching του Harvard Medical School. Συμμετείχε ως εισηγήτρια στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας. Τέλος, αρθρογραφεί σε διαδικτυακούς τόπους αναφορικά με θέματα διαιτολογίας και διατροφής.

 

 

Ιωσηφίδης Αλέξανδρος

 

O Αλέξανδρος Ιωσηφίδης υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Παράταξης από το 2019.

 

Είναι Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Βιοηθική και Πτυχιούχος Θεολογίας. Είναι νομικός σύμβουλος του e-ΕΦΚΑ, εν ενεργεία Περιφερειακός Σύμβουλος Καβάλας και υπηρετεί ως Μέλος οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Α.Μ.Θ.).

 

Ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης έχει αυτοδιοικητική εμπειρία καθώς υπηρέτησε ως Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Πολιτισμού & Αθλητισμού Α.Μ.Θ και ως Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Μαρκόπουλος Θεόδωρος

 

O Θεόδωρος Μαρκόπουλος υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Παράταξης από το 2019

 

Είναι Γεωπόνος με σημαντικές μετεκπαιδεύσεις.

 

Έχει διατελέσει χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας την περίοδο 2014 – 2019 καθώς και αναπληρωτής Περιφερειάρχης την ίδια περίοδο.

 

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος την περίοδο 2014 – 2019.

 

Σήμερα είναι εν ενεργεία Περιφερειακός Σύμβουλος με την Περιφερειακή Σύνθεση.