Η φονική κακοκαιρία Daniel άφησε πίσω τις τεράστιες καταστροφές, ενώ κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης μετά τα Τέμπη, καθώς η περιοχή έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη.

 

Μάλιστα, σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook από τη σελίδα «Εποχικοί Πυροσβέστες» φαίνεται κάποιος με… βάρκα στην εθνική οδό.

 

«Αυτό που βλέπετε στο βίντεο είναι η εθνική οδός μετά τα Τέμπη αυτή την ώρα! Επαναλαμβάνουμε για να το πιστέψουμε! Είναι η εθνική οδός!

 

Μια απέραντη λίμνη με τη στάθμη του νερού να έχει φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα.

 

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις περιπολούν με βάρκες για τον εντοπισμό ατόμων που ενδεχομένως να βρίσκονται σε κίνδυνο.

 

Αδιανόητες εικόνες στη χώρα μας, αν υποθέσουμε πως όλα τα χρόνια έχουν δοθεί πολλά δις ευρώ για υποτιθέμενα αντιπλημμυρικά έργα…»,

 

αναφέρει η ανάρτηση.

Εικόνες από την απροσπέλαστη Εθνική οδό

 

Πιο συγκεκριμένα, οι εικόνες που θυμίζουν άλλες περιοχές του πλανήτη καταγράφονται στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών μετά τα Τέμπη, μπαίνοντας στον Θεσσαλικό κάμπο, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

 

Η υπερχείλιση του Πηνειού έχει μετατρέψει την εθνική οδό σε λίμνη, καθώς τα νερά έχουν πλημμυρίσει το οδόστρωμα και είναι αδύνατη η κυκλοφορία των οχημάτων.

 

Η εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου που διαχειρίζεται το κομμάτι αυτό, έδωσε στη δημοσιότητα εναέρια κι επίγεια πλάνα τα οποία σοκάρουν και αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Πηγή: makthes.gr