Θεσσαλία

Ολοκληρώθηκε η συλλογή βοήθειας που συγκέντρωσαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Λιμένα της Θάσου για τους κατοίκους του Θεσσαλικού κάμπου που δοκιμάζονται το τελευταίο διάστημα από τις πλημμύρες.

Τη Δευτέρα (25/09), ένα φορτηγό με είδη ανάγκης που μάζεψαν πολίτες του Δήμου Παγγαίου, έφυγε για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Το πρωί της Δευτέρας (18/09), ολοκληρώθηκε η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας από τον Δήμο Καβάλας.

Η φονική κακοκαιρία Daniel άφησε πίσω τις τεράστιες καταστροφές, ενώ κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης μετά τα Τέμπη, καθώς η περιοχή έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη.

Αναβάλλεται η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία που επρόκειτο να ξεκινήσει από σήμερα ο Δήμος Καβάλας.

Η οικογένεια του Γιώργου Τσαλόγλου, μετά τους 4,5 τόνους εμφιαλωμένου νερού, που δώρισε σε συνεννόηση με το Δήμο Καρδίτσας, σε πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, επιστρέφει στην Καβάλα για να ξαναφύγει.

Η θεομηνία αφήνει πίσω της μεγάλες καταστροφές σε υποδομές, δίκτυα, καλλιέργειες αλλά και κτίρια. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η οικονομία μας είναι αρκετά ισχυρή για να αντέξει την καταστροφή, αλλά σίγουρα μιλάμε για ένα μεγάλο πλήγμα.

Ο Δήμος Καβάλας ενημέρωσε πως από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, αρχίζει στο ισόγειο του Δημαρχείου Καβάλας, συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία.

Στις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων