Η Συμπαράταξη Πολιτών, εν όψει της αυριανής απεργιακής κινητοποίησης των καθαριστριών των σχολείων του Δήμου Καβάλας, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα τους.

 

Επαναλαμβάνουμε την πεποίθηση μας ότι οι εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, θα πρέπει να έχουν μόνιμη και σταθερή εργασία.

 

Σχετικά με το διαχρονικό πρόβλημα της μη έγκαιρης πληρωμής του πενιχρού μισθού των καθαριστριών καλούμε την Κυβέρνηση να βρει  τρόπο ώστε η πληρωμή των μισθών να γίνεται εγκαίρως.

 

Για την κάλυψη των απλήρωτων μισθών και μέχρι να σταλούν τα κονδύλια από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ , ζητήσαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει την ευθύνη και να αποφασίσει την πληρωμή των καθαριστριών με  χρήματα  του Δήμου, όπως γινόταν μέχρι τώρα όταν υπήρχε καθυστέρηση  και όπως έχει γίνει και τώρα στην πλειονότητα των Δήμων της χώρας.

 

Πλην όμως, ουδείς άλλος αποδέχθηκε την πρότασή μας, αν και υπήρξε δέσμευση της δημάρχου προς τις ίδιες τις καθαρίστριες ότι θα τους δοθεί  ο μισθός  δυο μηνών.

 

Τέλος, ζητάμε από την Κυβέρνηση να αναιρέσει την περικοπή 10% στην αποζημίωση των καθαριστριών, θεωρώντας ότι είναι εντελώς παράλογη, διότι μειώνει περισσότερο τα ήδη πολύ μικρά ποσά που λαμβάνουν οι συμπολίτες που έχουν την ευθύνη της καθαριότητας των χώρων, στους οποίος μαθαίνουν γράμματα τα παιδιά μας.  

 

Για τη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ο επικεφαλής

Άρης Βέρρος