καθαρίστριες

Τη δημόσια και άμεση συγνώμη από τον Δημήτρη Δανίκα ζητούν δεκάδες σύλλογοι και σωματεία εργαζομένων

Το απόγευμα της Τετάρτης (23/12) αναμένεται να πληρωθούν σύμφωνα με την Ενιαία Αρχή Πληρωμών οι εργαζόμενοι στις δημοτικές υπηρεσίες, οι καθαρίστριες του Δήμου Καβάλας, οι υπάλληλοι των παιδικών και του "Βοήθεια στο Σπίτι". 

 

Με ανακοίνωσή του, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας, Τάσος Καρασαββόγλου, κάνει γνωστό ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας και της εστίασης θα συνεχίσουν με την ίδια εργασιακή σχέση.

Στο πλευρό των καθαριστριών που διαδηλώνουν την Πέμπτη στην Καβάλα στέκεται με ανακοίνωσή του, σήμερα Τετάρτη, το Εργατικό Κέντρο.

 

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

 

Το ζήτημα της έγκαιρης πίστωσης των λογαριασμών των σχολικών επιτροπών των Δήμων για την απρόσκοπτη πληρωμή των καθαριστριών των σχολείων της Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης είχε επισημανθεί

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο της Καβάλας έκαναν το πρωί της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου οι καθαρίστριες των σχολικών κτιρίων.

 

Η Συμπαράταξη Πολιτών, εν όψει της αυριανής απεργιακής κινητοποίησης των καθαριστριών των σχολείων του Δήμου Καβάλας, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα τους.

 

Η δήμαρχος Δήμητρα και τα διοικητικά συμβούλια των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Καβάλας συμπαρίστανται στις καθαρίστριες των σχολείων στην αυριανή τους απεργία που έχει ως κύρια αιτήματα την καταβο

Η ΕΛΜΕ Ν. Καβάλας καταγγέλλει τη μη καταβολή των αποδοχών και ενσήμων των καθαριστριών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς.