Στο πλευρό των καθαριστριών που διαδηλώνουν την Πέμπτη στην Καβάλα στέκεται με ανακοίνωσή του, σήμερα Τετάρτη, το Εργατικό Κέντρο.

 

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

 

«Το Εργατοϋπαλληλικό  Κέντρο Ν. Καβάλας  στηρίζει τον δίκαιο αγώνα που δίνει το  Σωματείο  Καθαριστριών Δημοσίων Κτιρίων  Ν. Καβάλας. Είναι εργαζόμενοι που ασκούν με αξιοπρέπεια και   υπερηφάνεια ένα επάγγελμα  που ελάχιστοι θέλουν να κάνουν. Βλέπετε κανείς δεν θέλει  να καθαρίζει εκεί που κάποιος άλλος βρωμίζει……

 

Επί το πλείστον απασχολούνται με ευέλικτες μορφές  εργασίας και είναι χαμηλά αμειβόμενοι και με όρους συνθηκών εργασίας που καταστρατηγούν τα δικαιώματα  τους.

 

Με πρόσχημα  την οικονομική κρίση οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι πολλούς  μήνες με σοβαρό θέμα  επιβίωσης αφού είναι εξαθλιωμένοι οικονομικά.

 

Στηρίζουμε τα δίκαια  αιτήματα τους για μονιμοποίηση  όλων των εργαζομένων χωρίς καμία εξαίρεση λόγω κάλυψης παγίων και διαρκών  αναγκών και ζητάμε  την άμεση καταβολή  των δεδουλευμένων τους.

 

Όλα τα  παραπάνω θα πρέπει  να λάβουν υπόψη τους οι αρμόδιοι ότι λαμβάνουν χώρα  εκεί που μεγαλώνει και διαπαιδαγωγείται το πιο  ευαίσθητο και ευάλωτο ηλικιακό τμήμα της κοινωνίας μας,  ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!

 

Από  το   Εργατοϋπαλληλικό  Κέντρο  Ν. Καβάλας».