Η ΔΕΥΑ Καβάλας με ανακοίνωση της ενημέρωσε πως ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού στην περιοχής της Ραψάνης και πως έλαβε δείγματα θαλασσινού νερού από την γειτονική ακτή που επηρεάζεται από τυχόν υπερχείλιση λυμάτων και τα απέστειλε για έλεγχο σε διαπιστευμένο εργαστήριο.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ αναφέρει τα εξής:

 

“Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 04.08.2023 και ώρα 20:30 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης της λειτουργίας του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού πόλης Καβάλας, στην περιοχή «Ραψάνη», η οποία διακόπηκε την ίδια ημέρα λόγω θραύσης και των δύο (2) κλάδων του.

 

Τα συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, εργαζόμενα με εντατικούς ρυθμούς κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες και με τη συνδρομή βυτιοφόρων μεταφοράς λυμάτων (ιδιοκτησίας της, εξωτερικού συνεργάτη της και της Δ.Ε.Υ.Α.Α. Παγγαίου) φρόντισαν ώστε η ολοκλήρωση των εργασιών να πραγματοποιηθεί έγκαιρα και να μην υπάρξει υπερχείλιση λυμάτων στη θαλάσσια περιοχή της «Ραψάνης».

 

Η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας στο πλαίσιο τήρησης των απαιτήσεων της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της Ε.Ε.Λ. πόλης Καβάλας έλαβε δείγματα θαλασσινού νερού από την γειτονική ακτή της «Ραψάνης» που επηρεάζεται από τυχόν υπερχείλιση λυμάτων και τα απέστειλε για έλεγχο σε διαπιστευμένο κατά το πρότυπο EN ISO/IEC 17025 εργαστήριο.

 

Τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν στους αρμόδιους φορείς για τις ενέργειές τους.”