Ραψάνη

Μια γυναίκα 66 χρονών πνίγηκε στην παραλία της Ραψάνης στην Καβάλα το πρωί της Πέμπτης 23 Ιουνίου. Η σύμφωνα με μαρτυρίες ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θάλασσα. Ο ναυαγοσώστης που ήταν στην παραλία προσπάθησε να της κάνει ΚΑΡΠΑ.

Προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο της Καβάλας προκάλεσαν οι θυελλώδεις νοτιάδες των προηγούμενων ημέρων με τα μανιώδη κύματα να βγά

Ντουλάπα έπεσε τον 4ο όροφο πολυκατοικίας στην Καβάλα.

Συνάντηση με τους καταστηματάρχες της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Ραψάνη είχε το πρωί της Πέμπτης (12/8) ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης κα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 30 Ιουνίου στη Ραψάνη μετά από καραμπόλα 3 αυτοκινήτων όταν ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου σταμάτησε στις διαβάσεις για να δώσει προτεραιότητα σε πεζό. 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 29/6 στην Ραψάνη στο ύψος της ακτής στο σημείο της διάβασης επί της Χρυσοστόμου Σμύρνης στο ρεύμα προς Καβάλα. 

Πιασμένος σε πολυάγκιστρο από το στόμα, το αριστερό φτερό, το δεξί πόδι και την κοιλιά βρέθηκε ένας θαλασσοκόρακας στη Ραψάνη Καβάλας.

Οι μαθητές και οι καθηγητές της Β’ Λυκείου του 6ου Λυκείου Καβάλας καθάρισαν την ακτή της Ραψάνης. 

 

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Τρίτης (8/6) στην Καβάλα, ειδικά στην περιοχή της Ραψάνης, όταν άνδρες της Αστυνομίας συνέλαβαν μετά από καταδίωξη διακινητή μεταναστών (δες 

Ένα αυτοκίνητο με παράνομους μετανάστες ακινητοποίησε η αστυνομία στα φανάρια της Ραψάνης στην Καβάλα το πρωί της Τρίτης 8 Ιουνίου μετά από καταδίωξη μέσα στην πόλη.

Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βύρωνα "η Μεταμόρφωση", σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, καθάρισαν, περιποίησαν και φρόντισαν την παραλία της Ραψάνης.

Σε νέα καταγγελία για φόλες στην περιοχή της Ραψάνης προχωρά το φιλοζωικό σωματείο "Αίσωπος". Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στην προ ημερών καταγγελία για το περιστατικό στο ύψωμ

Καραμπόλα στην οποία ενεπλάκησαν τέσσερα οχήματα σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (30/11) στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Ραψάνη. 

 

Το Λιμεναρχείο Καβάλας αποφασίζει: Την απαγόρευση της κυκλοφορίας πλοίων – πλοιαρίων – σκαφών – λέμβων – θαλασσίων μέσων αναψυχής καθώς και κάθε άλλη αλιευτική – ψυχαγωγική δραστηριότητα

Νεκρή εντοπίστηκε τελικά η ηλικιωμένη γυναίκα 92 ετών στο διαμέρισμα που κάηκε το βράδυ της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου στην περιοχή της Ραψάνης. Το πτώμα της άτυχης γυναίκας θα εξετάσει ιατροδικαστής ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο θάνατος επήλθε από την εισπνοή διοξειδίου του άνθρακα από τη φωτιά.

Προβλήματα έχει δημιουργήσει στους δρόμους της Καβάλας η βροχή που ξέσπασε από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου. Στην οδό Δαγκλή σηκώθηκε φρεάτιο καθιστώντας επικίνδυνο το οδόστρωμα.

Όπως είναι γνωστό, μετά από έντονη θαλασσοταραχή στην ευρύτερη περιοχή, τον Δεκέμβριο του 2017, λόγω της κακοκαιρίας και των έντονων φαινομένων, έγινε μετακίνηση ογκόλιθων θωράκισης και ανατράπηκε το βάθρο, στο οποίο ήταν τοποθετημένος ο φάρος. 

Ανοιχτή πρόσκληση προς εθελοντές, συλλόγους και φορείς οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στον καθαρισμό της παραλίας Ραψάνη της Καβάλαςτην Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018, ώρα 11.30 π.μ. απευθύνει ο Δήμος Καβάλας.

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας ανταποκρινόμενο σε σχετική πρόσκληση της Διεύθυνσης Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας αποφάσισε να συμμετάσχει στον καθαρισμό της ακτής της Ραψάνης που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εξορμήσεων καθαρισμού των ακτών του Δήμου Καβάλας την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου

Με νεότερη απόφασή του, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος «αίρει εν μέρει» την προηγούμενη απόφαση για απαγόρευση κολύμβησης και επιτρέπει την κολύμβηση στις ακτές κολύμβησης  Ραψάνη

Απόφαση με την οποία απαγορεύει την χρήση των πιο κοντινών στο κέντρο της Καβάλας ακτών για κολύμβηση, έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος.