Το μεσημέρι της Τρίτης θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 

Από το πρόγραμμα θα απουσιάζουν οι εμφανίσεις «επωνύμων» καλλιτεχνών, με εξαίρεση την συναυλία της Γιώτας Νέγκα στην Καβάλα και ενδεχομένως μίας ακόμη συναυλίας που ίσως προκύψει μέσα στις επόμενες ώρες.

 

Κι ενώ θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι εκδηλώσεις δεν θα έχουν την βαρύτητα που πρέπει, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχουμε ένα πολύ γεμάτο και ενδιαφέρον πρόγραμμα, τουλάχιστον για τα παιδιά.

 

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου με την τελετή έναρξης στην κεντρική πλατεία, με τη συμμετοχή των φιλαρμονικών του Δήμου και την παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου.

 

Αυτό που αναμένεται ως έκπληξη είναι ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος που θα έχει η πλατεία που δεν θα θυμίζει τα προηγούμενα χρόνια.

 

Το βράδυ εκείνο θα γίνει η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου από την δήμαρχο.

 

Την επομένη αναμένεται να αρχίσουν οι εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα της δημοτικής ενότητας Φιλίππων, τις Κρηνίδες.

 

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας θα ολοκληρωθούν την παραμονή των Θεοφανίων, Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016, στη Νέα Καρβάλη όπου θα αναβιώσει το καππαδοκικό έθιμο «Σάγια».

 

Ενδιάμεσα, επί 25 ολόκληρες ημέρες θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία και τους κεντρικούς δρόμους της Καβάλας, στο δημοτικό κήπο, σε αρκετές γειτονιές της πόλης και σχεδόν σε όλα τα χωριά του Δήμου Καβάλας.

 

Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι κυρίως τα παιδιά για τα οποία έχουν ήδη ετοιμαστεί διάφορα εργαστήρια στο πνεύμα των ημερών, κατασκευές, ζωγραφική, δρώμενα και θεάματα, παιχνίδια κλπ.

 

Στόχος των διοργανωτών είναι να μην υπάρχει ούτε μια ημέρα μέσα στις γιορτές χωρίς μια ειδική αφορμή για τους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους και να κατεβούν στην αγορά της πόλης.

 

Η «Δημωφέλεια» έχει εδώ και μήνες το συντονιστικό ρόλο στην προετοιμασία των εκδηλώσεων στις οποίες συμμετέχουν υπηρεσίες του Δήμου αλλά και όλα τα νομικά του πρόσωπα που συνδράμουν στο πρόγραμμα με τις δικές τους δραστηριότητες.

 

Ενδιαφέρον θα έχουν οι συναυλίες του Δημοτικού Ωδείου, οι θεατρικές παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ αλλά και οι δράσεις που ετοιμάζει η Δημοτική Βιβλιοθήκη.

 

Στις εκδηλώσεις του Δήμου εντάσσονται και δεκάδες δράσεις πολιτιστικών συλλόγων της πόλης της Καβάλας αλλά και των χωριών του Δήμου ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δύο τηλεμαραθώνιοι που ετοιμάζουν ο τηλεοπτικός σταθμός ENA channel στις 19 Δεκεμβρίου και ο τηλεοπτικός σταθμός Center TV στις 21 Δεκεμβρίου.

 

Στόχος των τηλεοπτικών προγραμμάτων θα είναι η ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καβάλας για τις ημέρες των εορτών.