γράφει ο

Δημήτρης Λυμπεράκης

 

Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους / Παραλία ΠΕ Καβάλας και Ιουλία Καλλιμάνη

 

Έγινε κι αυτό!

 

Υπάρχει ένα φεστιβάλ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ που ονομάζεται Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους. Στοχεύει αυτό το φεστιβάλ σε «εφικτές και αξιόλογες δράσεις που καλύπτουν διάφορες πτυχές του Θρακικού Πελάγους στην ΠΕ Καβάλας όπως την ιστορικότητα, την εμπορικότητα του, τις οικονομικές προοπτικές, την πολιτιστική του διαχρονική παρουσία, τις αναπτυξιακές του προοπτικές και την ανάδειξη του τουριστικού του προϊόντος.» Κρατήστε το αυτό και πάμε παρακάτω.

 

Στις 14/07/2023 πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ η «Έγκριση εξειδίκευσης δαπανών της δράσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δια της Διεύθυνσης Ανάπτυξης ΠΕ Καβάλας «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ 2023» με στόχο «την ενίσχυση της εξωστρέφειας, αναγνωρισιμότητας και τελικά επισκεψιμότητας της περιοχής». Κρατήστε κι αυτό και ξαναπάμε παρακάτω.

 

Επιλέχθηκε ένας  ιδιωτικός χώρος, το VOULAS KIDS στη Νέα Ηρακλείτσα, ο οποίος στις 21 Αυγούστου, θα μετατραπεί σε υπαίθριο μπουζουξίδικο προκειμένου να αναδειχθεί (!) το Θρακικό Πέλαγος και «η πολιτιστική του διαχρονική παρουσία» με φιλοξενούμενη καλλιτέχνιδα  την κυρία Ιουλία Καλλιμάνη! Έχει κι άλλο..

 

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ λοιπόν θα δώσει 24.000 ευρώ για την διοργάνωση της συναυλίας με την κυρία Ιουλία Καλλιμάνη, που ανάμεσα στα άλλα περιλαμβάνει:

 

  • Αμοιβή καλλιτεχνικού σχήματος 12.000 ευρώ
  • Ηλεκτροφωτισμός 3700 ευρώ!!
  • Ρεύμα, καθαριότητα, τραπεζοκαθίσματα 2050 ευρώ
  • Εκδοτήριο, Έλεγχος εισιτηρίων, Ταξιθεσία 1700 ευρώ
  • Πνευματικά δικαιώματα (!) 170 ευρώ

 

 Με λίγα λόγια η Περιφέρεια ΑΜ-Θ για τη special αυτή βραδιά της 21ης Αυγούστου θα εκδώσει εισιτήρια (;) και θα απλώσει τραπεζοκαθίσματα για τα ποτά των συμμετεχόντων σ αυτήν τη μεγαλειώδη πολιτιστική μέθεξη. Δεν γνωρίζω αν τα ποτά θα τα πουλά ο ιδιοκτήτης κύριος Μπαταλογιάννης, ο οποίος θα μπορούσε μόνος του να καλέσει την αοιδό κυρία Καλλιμάνη χωρίς τη συνδρομή της Περιφέρειας… ή κάνω κάποιο λάθος;

 

Δηλαδή η large Περιφέρεια ΑΜ-Θ με χίλια ζόρια κάθε χρόνο καλύπτει ποσά το πολύ 800 ευρώ για τις εκδηλώσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης μας και σκορπάει 24.000 ευρώ για μια βραδιά κάτω από τ αστέρια στην Ηρακλίτσα για την «ανάδειξη του Θρακικού Πελάγους»;

 

Κάτι τελευταίο.

 

Η πρόταση για την διοργάνωση υπερψηφίστηκε στην Οικονομική Επιτροπή από την παράταξη του κυρίου Μέτιου και των συνδιοικούντων. Φαίνεται ότι το Θρακικό Πέλαγος κι εδώ ενώνει. Ειλικρινά όμως θέλω, ως πολίτης, το βράδυ της 21/08/2023 να δω στη συναυλία της κυρίας Καλλιμάνη όλους τους Καβαλιώτες Περιφερειακούς Συμβούλους των παραπάνω παρατάξεων να διασκεδάζουν πίνοντας το ποτό τους κι ακούγοντας τους ποιητικούς στίχους του άσματος «7Χ7» της εν λόγω κυρίας: «Μόνο εγώ, μόνο εγώ, μόνο εγώ, σου γαμάω το μυαλό»!

 

Στο χαλαρό.. Για το Θρακικό πέλαγος ρε γαμώτο!!

 

*Δημήτρης Λυμπεράκης

Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Καβάλας