ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟ 1-12-2015 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ  Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ.

 

Επειδή η παραπάνω καταγγελία είναι εντελώς ανυπόστατη και άδικη προς εμάς θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας σχετικά με τα καταγγελθέντα.

 

Το δικαίωμα της απεργίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, ιερό και απαραβίαστο.

 

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας, ουδέποτε θα διανοούνταν να παρέμβει και να επηρεάσει με οποιοδήποτε τρόπο την πρόθεση οποιουδήποτε εργαζόμενου στο Νοσοκομείο , να απεργήσει.

 

Η εδώ και δύο και πλέον χρόνια, λειτουργία και δράση  μας ως διοίκηση του Νοσοκομείου και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε όλα τα θέματα, έχουν αποδείξει ότι αρχές μας  μας επιβάλλουν την αμερόληπτη και δίκαιη αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που ανακύπτουν σχετικά με την λειτουργία του Νοσοκομείου αλλά και την διαρκή και αέναη παρακολούθηση των προβλημάτων που προκύπτουν έτσι ώστε αυτά να επιλύονται πάραυτα προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα και ανωμαλίες στην λειτουργία του νοσοκομείου.

 

Ουδέποτε λειτουργήσαμε με τους τρόπους τους οποίους μας καταλογίζει η ανωτέρω καταγγελία.

 

 Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που βρισκόμαστε στο Νοσοκομείο, έχουμε έμπρακτα αποδείξει ότι σεβόμαστε απόλυτα τα δικαιώματα των εργαζομένων και προσπαθούμε να τηρούμε απαρέγκλιτα όλα όσα απαιτούνται για την προάσπιση των δικαιωμάτων αυτών.   

 

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που απεργούν οι εργαζόμενοι κατά την διάρκεια που διοικούμε το Νοσοκομείο. Ουδέποτε στο παρελθόν μας καταλόγισε κανείς τέτοια συμπεριφορά.

 

Για ποιο λόγο λοιπόν να αντιμετωπίσουμε, με τον σκαιό τρόπο που περιγράφεται στην καταγγελία του σωματείου, την σημερινή απεργία των υπαλλήλων ; Τι συμφέρον θα είχαμε να το πράξουμε αυτό ; 

 

Δεδομένης μάλιστα της επικείμενης αξιολόγησής μας από το Υπουργείο Υγείας την οποία επικαλείται η παραπάνω καταγγελία και  της ενδεχόμενης βραχυπρόθεσμης απομάκρυνσής μας από το χώρο του Νοσοκομείου  για την οποία αφήνει έμμεσο ειρωνικό υπαινιγμό, τι λόγο θα είχαμε να επιδείξουμε τέτοια συμπεριφορά;

 

Το να ρωτήσουμε κάποιον υπάλληλο αν θα είναι στο νοσοκομείο την συγκεκριμένη ημέρα προκειμένου να πραγματοποιηθεί κάποια απαραίτητη παραγγελία για τον έγκαιρο εφοδιασμό υλικών για το Νοσοκομείο και την ασφαλή λειτουργία του, δεν είναι ούτε απειλή, ούτε παραίνεση ούτε προτροπή, αλλά απλή ερώτηση, διότι δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε εκ των προτέρων ποιοι υπάλληλοι θα απεργήσουν.

 

Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν λειτουργήσαμε με τον τρόπο που άδικα και αναίτια μας καταλογίζεται παρόλο που σχετικά με την συγκεκριμένη απεργία ουδέποτε ενημερωθήκαμε για το προσωπικό ασφαλείας, αλλά ούτε και τηρήθηκε το ελάχιστο προσωπικό ασφαλείας που η ίδια η ΠΟΕΔΗΝ ορίζει με έγγραφό της.

 

Εξάλλου τέτοιου είδους πρακτικές δεν συνάδουν με το χαρακτήρα μας και έχουμε την πεποίθηση ότι η από άλλες εποχές αντιγραφή γλώσσας που χρησιμοποιεί η εν λόγω καταγγελία κανένα δεν πείθει.

 

Τέλος η διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας ούτε έχει ούτε χρησιμοποιεί εκπροσώπους.

 

Κατόπιν των ανωτέρω, θεωρούμε εντελώς  ανέντιμη, άδικη και αναίτια και απαράδεκτη ως ενέργεια, την επίθεση που δεχθήκαμε από το Σωματείο με το οποίο διατηρούμε αποδεδειγμένα άριστη σχέση συνεργασίας καθ’όλο το χρονικό διάστημα που λειτουργούμε ως διοίκηση του Γ.Ν.Καβάλας.

 

Επιπλέον επειδή οι υποτιθέμενες πράξεις μας, όπως αυτές περιγράφονται στην ως άνω καταγγελία αποτελούν κατηγορία για τέλεση άδικης πράξης, καλούμε οποιονδήποτε έχει τέτοια στοιχεία να τα καταθέσει στις αρμόδιες αρχές και να τα παρουσιάσει εκεί που ορίζει ο νόμος.

 

Άλλως είναι εντελώς απαράδεκτο να δημοσιοποιεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τις πόλης μας γενικές και απροσδιόριστες κατηγορίες της οποίες τον καλούμε να ανακαλέσει.

 

Η Διοίκηση του Γ.Νοσοκομείου Καβάλας