Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023 η Χορωδία Δήμου Θάσου συμμετείχε στο 2οΧορωδιακό Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος "ΑΠΟΛΛΩΝ" Ορεστιάδας, υπό την Αιγίδα του Δήμου Ορεστιάδας.

 

Τις καλύτερες κριτικές και το θερμότερο χειροκρότημα απέσπασε στην Ορεστιάδα η Χορωδία Δήμου Θάσου με τη συμμετοχή της στις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 100 ετών από την ίδρυση της πόλης.

 

Η επιλογή των τραγουδιών όσο και η πολυφωνική ερμηνεία τους ξεσήκωσαν τους θεατές και μετέφεραν τη μελωδική νησιωτική αύρα της Θάσου.

 

Μια διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπαίθριο Θέατρο Ορεστιάδας με τη συμμετοχή πολύ αξιόλογων χορωδιών από τη Θεσσαλονίκη, το Σουφλί, του Δήμου Θάσου και των οικοδεσποτών.  

 

Τη Χορωδία του Δήμου Θάσου διηύθυνε η Αργυρώ Παπαλάσκαρη και συνόδεψε στο πιάνο η καθηγήτρια μουσικής Πελαγία Αναγνωστάκη.

 

Στη μουσική βραδιά παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλειος Μαυρίδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας  ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. κ. Δημήτριος Βαρσαμακίδης, ο κ. Γιάννης Βαβίας και πλήθος κόσμου.

 

Τη Χορωδία του Δήμου Θάσου συνόδευσε πολυβραβευμένη Θάσια ποιήτρια και συγγραφέας κ. Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου Φιλιππίδη.

 

Με ένα σύντομο και περιεκτικό λόγο μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου μας κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, του Προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. κ. Γεώργιου Κουτσουμανή και ανέδειξε τις ομορφιές της Θάσου. Τέλος προσκάλεσε τους παρευρισκόμενους να επισκεφθούν τη Θάσο ώστε να απολαύσουν από κοντά τη φιλοξενία των κατοίκων της, τα όμορφα τοπία της και τις πολιτιστικές της εκδηλώσεις.

 

Η βραδιά έκλεισε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και ένα γλέντι που επιμελήθηκαν οι διοργανωτές για όλους τους καλεσμένους.

(δελτίο Τύπου)