Τις τελευταίες ημέρες και στα πλαίσια των «εορτασμών» για τα δύο χρόνια από την ίδρυση της παράταξης «ο Τόπος της ζωής μας» η διοίκηση της Δημωφέλεια έχει γίνει στόχος μιας ανήθικης και ανυπόστατης επίθεσης από μέλος της παράταξης αυτής, ο οποίος την εκπροσωπεί και στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης μας.

 

Στην επίθεση αυτή απαντήσαμε με στοιχεία, ήδη με προηγούμενο δελτίο, ενώ το ίδιο έπραξε και η Πρόεδρος του Δ.Σ. κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επισημαίνοντας στον Πρόεδρο της παράταξης κ. Μάκη Παπαδόπουλο ότι τέτοιου είδους πολιτικές πλήττουν βάναυσα και αναίτια το κύρος και το έργο της επιχείρησης.

 

Δυστυχώς, ο κ. Παπαδόπουλος αντί να απαντήσει στις αιτιάσεις και τα στοιχεία της Προέδρου επέλεξε να αλλάξει «γήπεδο» κατηγορώντας την επιχείρηση για ανικανότητα τουριστικής προβολής του Δήμου Καβάλας, κατά την διάρκεια της τουριστικής έκθεσης Philoxenia στην Θεσσαλονίκη κατά τον περασμένο μήνα, ζητώντας να του απαντήσουμε «πόσα φυλλάδια του Δήμου μοιράσαμε μέσα από το περίπτερο της περιφέρειας ΑΜΘ κατά την διάρκεια της εκθέσεως».

 

 Προφανώς ο κ. Παπαδόπουλος λόγω συγχύσεως από την απάντηση της Προέδρου που μόλις είχε προηγηθεί, ή λόγω παντελούς έλλειψης ενημέρωσης, υπέπεσε για ακόμη μια φορά σε ασυγχώρητο, για πρόεδρο Δημοτικής Παράταξης, λάθος, αφού:

 

Α) Ο Δήμος Καβάλας ήταν ένας από τους ελάχιστους Δήμους της Ελλάδας και ίσως ο μοναδικός Δήμος της Περιφέρειας που συμμετείχε με δικό του σταντ στην εν λόγω έκθεση όπως δείχνει και η φωτογραφία (όπου εικονίζεται η Πρόεδρος με δύο υπαλλήλους της Δημωφέλεια αρμόδιες για την λειτουργία του περιπτέρου.

 

Μέσα από την συμμετοχή μας αυτή μοιράσαμε χιλιάδες διαφημιστικά έντυπα του Δήμου, καθώς επίσης είχαμε και μια στοχευμένη προβολή όσον αφορά τον ιαματικό τουρισμό και το πηλοθεραπευτήριο των Κρηνίδων.

 

Η συμμετοχή αυτή υπήρχε στο σχέδιο τουριστικής προβολής του 2015 που ψηφίσθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας και επομένως θα έπρεπε ο κ. Παπαδόπουλος ως δημοτικός Σύμβουλος να γνωρίζει, καθώς και από το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημωφέλεια όπου υπάρχει ο εκπρόσωπος της παράταξης

 

Β) Στο παρακείμενο Περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜΘ, το οποίο προφανώς από έλλειψη ενημέρωσης επισκέφθηκε ο κ. Παπαδόπουλος, αρμόδιες για το διαφημιστικό υλικό ήταν η Περιφέρεια ΑΜΘ και η Αντιπεριφέρεια Καβάλας, από τις οποίες μπορεί να ζητήσει τα στοιχεία που αναζητά.

 

Τέλος το ενδιαφέρον της παράταξης του για την τουριστική προβολή της Καβάλας δεν μπορεί παρά να κριθεί από την πλευρά μας ως υποκριτικό αφού ο εκπρόσωπος τους δεν παραστάθηκε στην σύσκεψη που συγκάλεσε η Δημωφέλεια για την κατάθεση προτάσεων στον τομέα αυτό. Καλούμε λοιπόν τον κ. Παπαδόπουλο και την παράταξη του αντί να αναλώνονται σε ανούσιες συνεντεύξεις και εκθέσεις ιδεών, ή σε ανυπόστατες επιθέσεις κατά της Διοίκησης της επιχείρησης οι οποίες όπως θα αντιλήφθηκε πλέον δεν μας αγγίζουν , να συμμετέχουν στα όργανα του Δήμου από την θέση που τους έχει ορίσει ο καβαλιώτικος λαός, προσφέροντας μέσα από τις προτάσεις τους και την γόνιμη κριτική τους.

 

Στον αγώνα που δίνουμε για την Καβάλα, σήμερα δεν περισσεύει κανείς.