Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Ελευθέρια 2023” στην Καβάλα, έγινε βράβευση των πρώην δημάρχων Κωνσταντίνου Σιμιτσή και Δήμητρα Τσανάκα, του πρώην αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Κωνσταντίνου Παπακοσμά και του εικαστικού Δημητρίου Μέτσικα, για τη βοήθεια τους, έτσι ώστε να κρατηθεί και να εδραιωθεί η πολιτιστική κληρονομιά της Καβάλας. Η βράβευση έγινε από τους ανθρώπους του Ναυτικού Μουσείου και από τον Σύλλογο Μικρασιατών Καβάλας “Μνήμες Μικράς Ασίας”.

 

 

Σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών της εκδήλωσης αναφέρει τα εξής:

 

“Πλήθος κόσμου τίμησε την εκδήλωση βράβευσης προς τιμήν των πρώην Δημάρχων κ. Κωνσταντίνου Σιμιτσή & Δήμητρα Τσανάκα καθώς και του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνου Παπακοσμά και του εικαστικού κ. Δημητρίου Μέτσικα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων Ελευθέρια 2023.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Ναυτικού Μουσείου, από κοινού με τον Σύλλογο Μικρασιατών Καβάλας “Μνήμες Μικράς Ασίας”, για να τιμήσουμε την προσφορά όλων αυτών των ανθρώπων που βοήθησαν ώστε να κρατηθεί και να εδραιωθεί η πολιτιστική κληρονομιά της Καβάλας και να μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες γενιές με γερή Ιστορική παρακαταθήκη.

 

Ευχαριστούμε πολύ την χορωδία και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Μικρασιατών, την Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας!

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς, την Πρόεδρο της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Καβάλας κ. Κατερίνα Μαρκάκη, που παρουσίασε την εκδήλωση!

 

Ευχαριστούμε πολύ την Δημωφέλεια και το Δήμο Καβάλας καθώς και το Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Μουριάδη για την προσφορά του! Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους μας τιμήσαν με την παρουσία σας!”