Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας

Στο 11ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, στην Κωνσταντινούπολη συμμετέχει το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας και ο Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας "Μνήμη Μικράς Ασίας" που προέκυψε από τις εκλογές της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου 2024.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Ελευθέρια 2023” στην Καβάλα, έγινε βράβευση των πρώην δημάρχων Κωνσταντίνου Σιμιτσή και Δήμητρα Τσανάκα, του πρώην αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Κωνσταντίνου Παπακοσμά και του εικαστικού Δημητρίου Μέτσικα, για τη βοήθεια τους, έτσι ώστε να κρατηθεί και να εδραιωθεί η πολιτιστική κληρονομιά της Καβάλας. Η βράβευση έγινε από τους ανθρώπους του Ναυτικού Μουσείου και από τον Σύλλογο Μικρασιατών Καβάλας “Μνήμες Μικράς Ασίας”.

Ο  Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας»  διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Η Εκκλησιαστική Μουσική της Σμύρνης»

Στην Τελετή Αδελφοποίησης Μικρασιατών, Ποντίων και Θρακιωτών βρέθηκε ο Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας.

Το απόγευμα της Τετάρτης (19/04) έγινε στη Μεγάλη Λέσχη, η παρουσίαση του βιβλίου του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας “Προσφύγων ρίζες - Μνήμες και Μαρτυρίες Εν Καβάλα 1922 - 1924”. 

Πανηγυρική θεία λειτουργία πραγματοποιήθηκε την Καθαρά Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής.

Με ήχους και γεύσεις από τη Μικρά Ασία πλημμύρισε το πρωί της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου η πλατεία Ελευθερίας!

Στην περιφορά της εικόνας του Αγίου Νικολάου συμμετείχε ο Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022.

Τα μέλη του συλλόγου Ρωμανός ο Μελωδός θέλουν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους απέναντι σε όλους εσάς που το απόγευμα του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου 2019 κατεβήκατε με τη λαμπάδα σας στην παραλία της Καβάλας ως πράξη σεβασμού και τιμής απέναντι στους προγόνους μας

“Ως απόγονοι προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής και των διώξεων του Ελληνισμού σε Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο, εκφράζουμε τη λύπη και τη διαμαρτυρία μας για τις πρόσφατες δηλώσεις του υ

Την παράσταση «Προσφυγιά», παρουσιάζει ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας», την Τετάρτη 19 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο Φρούριο Καβάλας και όχι στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο να γίνει, στο πλαίσιο του 58ου Φεστιβάλ Φιλίππων