Ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας για τη μείωση των δρομολογίων των αεροπορικών πτήσεων από το αεροδρόμιο της Καβάλας προς Αθήνα, αναφέροντας χαρακτηριστικά “δεν μπορούμε να μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη στην Καβάλα και αντί να τονώσουμε την κίνηση του αεροδρομίου με περισσότερα δρομολόγια, μειώνουμε την κίνηση με λιγότερα δρομολόγια σε υψηλό κόστος σε σχέση με την Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλονίκη.”

 

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

 

“Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε την μείωση των δρομολογίων των αεροπορικών πτήσεων από το αεροδρόμιο της Καβάλας προς Αθήνα.

 

Ο αερολιμένας Μέγας Αλέξανδρος είναι ένα αεροδρόμιο που στοίχισε στους Έλληνες φορολογούμενους εξυπηρετώντας τα τελευταία χρόνια τους νομούς Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης. 

 

Πρέπει να ανακηρυχθεί σε αεροδρόμιο ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ, προκειμένου να έχει τα προνόμια του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης από τη στιγμή που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τους ακριτικούς νομούς Δράμας και Ξάνθης οι οποίοι βρίσκονται στην εμβέλεια εξυπηρέτησής τους. 

 

Να κατέχει ανταγωνιστική θέση και να αποτραπεί μια δυσμενής κατηγοριοποίησή του με αρνητικές επιπτώσεις για την περιοχή μας.

 

Επίσης, δεν μπορούμε να μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη στην Καβάλα και αύξηση του τουριστικού προϊόντος, όταν αντί να τονώσουμε την κίνηση του αεροδρομίου με περισσότερα δρομολόγια σε ανταγωνιστικές τιμές και πιο έξυπνα τοποθετημένα χρονικά αντιθέτως να μειώνουμε την κίνηση με λιγότερα δρομολόγια σε υψηλό κόστος σε σχέση με την Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλονίκη.

 

Καλούμε τη νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές και τους νέους Βουλευτές καθώς και τους τοπικούς φορείς, να δουν σοβαρά και να μην συνυπογράψουν στην περαιτέρω υποβάθμιση του, κάνοντας προσπάθειες για πραγματική ΑΝΑΠΤΥΞΗ.”