Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Καβάλας, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι το Νοσοκομείο λειτουργεί με λιγότερο από το 50% του απαιτούμενου προσωπικού.

 

Στο ισόγειο του Νοσοκομείου συγκεντρώθηκαν πολλοί εργαζόμενοι, πολίτες αλλά και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων του νομού, όπως ο Ιατρικός Σύλλογος, ο σύλλογος ΑΜΕΑ νομού Καβάλας, οι διασώστες του ΕΚΑΒ, ο σύλλογος συνταξιούχων ΟΑΕΕ αλλά και ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Καβάλας.

 

Σε δηλώσεις της, η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο, Κατερίνα Πετράκη, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το Νοσοκομείο και στάθηκε ιδιαίτερα στην κόπωση αλλά και στη γήρανση του προσωπικού.

 

«Δείτε αυτή την εικόνα. Να ξέρουν οι πολίτες ότι σε λίγα χρόνια θα λαμβάνουν περίθαλψη από αυτές τις ηλικίες νοσηλευτών. Το Νοσοκομείο θα λειτουργεί με κάτω από το 50% του προσωπικού, που θα είναι σε αυτή την ηλικία» είπε η κ. Πετράκη, δείχνοντας το ομοίωμα μιας ηλικιωμένης νοσηλεύτριας.

 

Εξάλλου, ένας από τους λόγους κινητοποίησης των εργαζόμενων είναι κι η αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που θα έχει ως αποτέλεσμα να ανέβει κατακόρυφα ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζόμενων στα νοσοκομεία, με όσα αυτό συνεπάγεται.