Στο πλαίσιο της κοινωνικής του δράσης, το τοπικό Τμήμα Ξάνθης του ΣΕΙΚΕΠΑΕ ΑΜ-Θ & ΛΕΣΒΟΥ (Σωματείο Επαγγελματιών Ιδιωτικών Κέντρων Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας - Θράκης & Λέσβου), καλεί την ερχόμενη Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015, στις 11:30 π.μ., στο Υπαίθριο Δημοτικό Αμφιθέατρο της Κεντρικής Πλατείας, τα παιδιά της πόλης μας και τους γονείς τους στη δράση-συγκέντρωση που διοργανώνει, συμμετέχοντας στα πλαίσια της παγκόσμιας καμπάνιας Global Climatemarch - Paris 2015 και της έκκλησης του Avvaz -του μεγαλύτερου διαδικτυακού κινήματος που δημιουργήθηκε παγκοσμίως- για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σχετικά με τις αιτίες πρόκλησης της κλιματικής αλλαγής.
 

Με αυτό τον τρόπο θα ενώσουμε την φωνή μας με εκατομμύρια ανά την υφήλιο συνανθρώπους μας που την ίδια ημέρα θα διαδηλώνουν και θα διοργανώνουν παρόμοιες δράσεις ενόψει της 21ης Διάσκεψης του Ο.Η.Ε. για την Κλιματική Αλλαγή (COP21) η οποία θα διενεργηθεί στο Παρίσι από 30 Νοεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου 2015.

 

Όλοι ελπίζουμε πως οι ηγέτες των χωρών θα καταλήξουν σε διεθνή συμφωνία για τον περιορισμό της παραγωγής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα και την μείωση της παραγωγής ρύπων που συντελούν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για μικρούς και μεγάλους. Σας περιμένουμε όλους!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Έκθεση εικαστικών και κατασκευών από τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών Πρότυπο, Μαγικός Αυλός, Νέοι Καλλιτέχνες, Μικροί Καλλιτέχνες και όσους ακόμη αποφασίσουν να συμμετάσχουν από την Ξάνθη και την Περιφέρεια. 

 

Δράσεις για τα παιδιά: Μαθαίνουμε για την Κλιματική Αλλαγή.

 

Προβολή εκπαιδευτικών βίντεο και τραγουδιών από όλο τον κόσμο (motivation) για την Κλιματική Αλλαγή.

 

Έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Κοσμίδη από τα Φίτζι: Εκεί που η κλιματική αλλαγή συμβαίνει ήδη!

 

Χάπενιγκ: Τα παιδιά θα στείλουν με τον δικό τους τρόπο το μήνυμα στο Παρίσι και στην 21η Διάσκεψη του Ο.Η.Ε. για την Κλιματική Αλλαγή (COP21).

 

Πληροφορίες στο τηλ.: 2541181950 (σε περίπτωση μεγάλης κακοκαιρίας, η δράση θα αφορά, βασικά, σε ενημερωτική καμπάνια προς το κοινό).