Με ανακοίνωση της η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ενημερώνει για τη διοργάνωση του 1ου Μαθητικού Συνεδρίου του Δήμου Παγγαίου, που θα γίνει το διήμερο 31 Μαίου - 1 Ιουνίου στην Ελευθερούπολη.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

 

“Η Διευθύντρια Α/θμιας Εκπ/σης Καβάλας και οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης ΠΕ 70 της 2ης και 3ης Περιφέρειας Καβάλας σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τους Εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Παγγαίου με την αρωγή και στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κου Αλέξη Πολίτη και του Δήμου Παγγαίου, διοργανώνουν το 1ο Μαθητικό Συνέδριο του Δήμου Παγγαίου Καβάλας με τίτλο: «Οι μαθητές παρουσιάζουν τις εργασίες τους από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων».

 

Το Μαθητικό Συνέδριο θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη Καβάλας, το διήμερο από Τετάρτη 31 Μαΐου έως και την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023. 

 

Βασική επιδίωξη του Μαθητικού Συνεδρίου αποτελεί η παρουσίαση των ομαδικών εργασιών των μαθητικών τμημάτων κυρίως της ΣΤ΄ τάξης, που εκπονήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2022-2023 στο πλαίσιο του μαθήματος των «Εργαστηρίων Δεξιοτήτων». 

 

Στο Μαθητικό Συνέδριο έχει δικαίωμα συμμετοχής αντιπροσωπευτικά ένα τμήμα από κάθε Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Παγγαίου Καβάλας, υπό την παιδαγωγική καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών τους.

 

Θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν στο Μαθητικό Συνέδριο θα αφορούν την Υγεία (Διατροφή- Αυτομέριμνα, Οδική Ασφάλεια), την Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία, το Περιβάλλον, την Παγκόσμια και Τοπική Πολιτιστική Κληρονομιά, τα Ανθρώπινα δικαιώματα, την Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία, την Εκπαιδευτική Ρομποτική και την γνωριμία με επαγγέλματα, ενώ στο πλαίσιο διεξαγωγής του Μαθητικού Συνεδρίου θα υλοποιηθούν μια σειρά από άλλες παράλληλες εκπαιδευτικές δράσεις, όπως παρουσίαση θεατρικής παράστασης με τίτλο «Πινόκιο» από μαθητές της Δ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ποδοχωρίου Καβάλας, απαγγελία τραγουδιών από χορωδία μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης Καβάλας, επίδειξη εικαστικών δημιουργιών από συμμετέχοντες μαθητές σχολείων του Δήμου Παγγαίου κ.α.

 

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας στέκονται αρωγοί σε κάθε ενέργεια και πρωτοβουλία πολιτισμικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, προς όφελος των συμπολιτών και των νέων του τόπου μας.”