«Δώρο» στον Δήμο Καβάλας θέλει να κάνει ο ιδιοκτήτης, το επιβλητικό κτίριο που στέκει απέναντι από το Καρνάγιο της Καβάλας, πίσω από τις Καμάρες. Πρόκειται για ένα κτίριο πάνω στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, λίγα μόλις μέτρα πριν τον παιδικό σταθμό της οδού Εκάβης.

 

Το κτίριο που είναι γνωστό και ως κτίριο του Τ.Ε.Α.Υ.Κ.Ε. ανήκε σε επικουρικό ταμείο του ΙΚΑ, το οποίο όμως απορροφήθηκε λίγα χρόνια πριν από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

 

Διευθυντής και υποδιευθυντής του ΕΤΕΑ επισκέφθηκαν την δήμαρχο Καβάλας και της πρότειναν να αναλάβει ο Δήμος το κτίριο. Για την ώρα γίνεται συζήτηση για παραχώρηση προς χρήση, με κάποιο μακροχρόνιο συμβόλαιο, ωστόσο δεδομένων των εξόδων που συνεπάγεται ένα τέτοιο κτίριο για την τακτική του συντήρηση, είναι πιθανό ο Δήμος να διεκδικήσει παραχώρηση κατά κυριότητα.

 

Σε κάθε περίπτωση, θα απαιτηθούν άμεσα πολλά χρήματα για να καθαριστεί το κτίριο και να γίνουν οι πρώτες παρεμβάσεις που θα το καταστήσουν λειτουργικό.

 

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Χρονόμετρο» της Καβάλας (από όπου και η φωτογραφία) που αναφέρει πως το όλο θέμα αντιμετωπίζεται με θετικό τρόπο από τον Δήμο που επιδιώκει να λύσει προβλήματα σχετικά με την στέγαση υπηρεσιών του.

 

Σε δηλώσεις της προς την εφημερίδα, η δήμαρχος είπε μεταξύ άλλων: «Εφόσον ο Δήμος Καβάλας πάρει την καπναποθήκη του Τ.Ε.Α.Υ.Κ.Ε., έστω και σε πρώτη φάση προς χρήση, θα μπορεί να κάνει… παπάδες. Σίγουρα, θα απαιτηθούν πολλά χρήματα για να μπορέσουμε να φτιάξουμε και να αποκαταστήσουμε αυτό το ιστορικό κτήριο. Ωστόσο, είναι διακαής επιθυμία μου, ώστε να ανέβει πολιτιστικά η συγκεκριμένη περιοχή».