Συνεχίζονται για τρίτη μέρα σήμερα οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Ερυθρού Σταυρού, οι οποίες έχουν επηρεάσει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων όχι μόνο στο κέντρο της πόλης αλλά και σε πολλές συνοικίες.

 

Οι εργασίες άρχισαν την Κυριακή αλλά το μεγάλο πρόβλημα φάνηκε τη Δευτέρα που ήταν εργάσιμη ημέρα. Οι ουρές που σχηματίστηκαν στη δυτική είσοδο της πόλης έφταναν έως το παλιό Πολυκλαδικό Λύκειο ενώ μεγάλο φόρτο οχημάτων δέχθηκε η Βενιζέλου.

 

Πολλοί οδηγοί επέλεξαν να κινηθούν προς το κέντρο της πόλης μέσω της Δεξαμενής με αποτέλεσμα οι δρόμοι στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά και χαμηλά στα Ποταμούδια να παρουσιάσουν μποτιλιάρισμα.

 

Τα θετικά νέα είναι ότι πέρα από το φρεζάρισμα (την αποξήλωση της παλιάς ασφάλτου), ακόμη και από την πρώτη μέρα των εργασιών, έπεσε και άσφαλτος. Τα πρώτα ασφαλτοστρωμένα σημεία είναι γεγονός κι αυτό είναι ενδεικτικό της ταχύτητας με την οποία προχωρά το έργο.

 

Εξάλλου, ο Δήμος Καβάλας πιέζει έντονα τον εργολάβο να αποπερατώσει τις εργασίες πολύ πριν την ορισμένη περίοδο, δηλαδή πολύ πριν τις 22 Δεκεμβρίου. Για να γίνει αυτό πρέπει να συνυπάρξουν δύο παράγοντες:

 

Ο ένας είναι τα συνεργεία να δουλέψουν έως τις 10 το βράδυ κι αν χρειαστεί ακόμη και αργότερα.

 

Ο άλλος, που είναι κι ο πιο αστάθμητος, είναι να ευνοήσουν οι καιρικές συνθήκες. Δεν αρκεί μόνο να μην βρέξει. Αντίπαλος στο έργο είναι και η παγωνιά που σε περίπτωση που κάνει την εμφάνισή της, τα ασφαλτικά διακόπτονται.

 

Οι πιο αισιόδοξοι μιλούν για παράδοση του έργου τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη (!) κι οι πιο απαισιόδοξοι λένε ότι ο καιρός θα προλάβει τα συνεργεία και το έργο θα πρέπει να διακοπεί για να συνεχιστεί αργότερα, λίγο πριν την άνοιξη.

 

Το τελευταίο σενάριο, όσο τραβηγμένο ή απίθανο κι αν ακούγεται, αποτελεί βασικό φόβο.