Έναν 40χρονο Έλληνα παρέλαβαν οι αστυνομικοί στους Κήπους του Έβρου από τους Τούρκους συναδέλφους τους.  Ο άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται από χθες κατοικεί στην Κομοτηνή και είναι μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή σε θύλακες τζιχαντιστών και είχε μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών.

 

Το γεγονός που ενεργοποίησε τις Αρχές ήταν η διαπίστωση ότι είχε ταξιδέψει αρκετές φορές στη Συρία.  Ο 40χρονος συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές την ώρα που επιχειρούσε να περάσει τα σύνορα προς τη Συρία, πριν από τέσσερις μέρες, αλλά αποφασίστηκε να εκδοθεί στη χώρα μας.

 

Η είδηση έγινε γνωστή σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των γαλλικών αρχών ότι ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι είναι νεκρός, αλλά κι ενώ εξελίσσεται η έρευνα από την Ελληνική Αστυνομία για τα ελληνικά διαβατήρια που βρέθηκαν σε Σύρους πρόσφυγες στην Ονδούρα. 

 

Ο 40χρονος άνδρας κρατήθηκε και ανακρίθηκε στην Αλεξανδρούπολη από την ΕΥΠ και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία για να διαπιστωθεί αν είχε επαφές με μέλη του ISIS. Μετά από πολύωρη ανάκριση, αφέθηκε ελεύθερος το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς δεν φαίνεται να προκύπτουν κατηγορίες σε βάρος του ούτε να μπορεί να αποδειχθεί διασύνδεση του με το καθεστώς του Ισλαμικού Κράτους. 

 

Οι αστυνομικοί τον περιγράφουν ως ένα πρόσωπο βαθιά θρησκευόμενο και προσηλωμένο στην λατρεία του Αλλάχ, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν δείχνει να έχει ασπαστεί τις φανατικές ιδέες των τζιχαντιστών.