Με οδηγό τη φωνή, η Χριστίνα Μαξούρη φορά ξανά τα «Δανεικά της Παπούτσια» κι έρχεται για 2η φορά στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, μετά την παράσταση του Γιάννη Καλαβριανού «Αβελάρδος & Ελοϊζα», παρουσιάζοντας αυτήν τη φορά  μία solo a cappella μουσική παράσταση, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ.

 

Τα «Δανεικά Παπούτσια» φτιάχτηκαν ακολουθώντας κυρίως συναισθηματικούς συνειρμούς και διαμορφώνονται ανάλογα με το ένστικτο, το χώρο, τη χώρα και τους καλεσμένους.

 

Η Χριστίνα Μαξούρη «δανείζεται» παλιές και νέες μελωδίες και τις ερμηνεύει a cappella, πλάι σε κείμενα των Χατζιδάκι, Λειβαδίτη, Περεσιάδη, Σαίξπηρ κ.ά., παίζοντας ενίοτε μεταλλόφωνο, κλαρινέτο και μπαγλαμαδάκι, σε μια χειροποίητη συναυλία, με σκοπό την κατάργηση της απόστασης μεταξύ κοινού κι ερμηνευτή.

 

Τα «Δανεικά Παπούτσια» πρωτοπαρουσιάστηκαν πριν δυο χρόνια, ενώ από τον Ιανουάριο του 2015, ταξιδεύουν σε Ελλάδα και εξωτερικό. Όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, η παράσταση αποκτά συνοδοιπόρους. Συμμετέχοντες των «Δανεικών Παπουτισών» έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής οι:

 

Όλγα Λασκαράτου, Νίκος Ξυδάκης, Φοίβος Δεληβοριάς, Απόστολος Ρίζος, Ματούλα Ζαμάνη, Μαρία Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Ηλέκτρα Μηλιάδου, Πάνος Λαμπρόπουλος, Παύλος Μελάς, Σπύρος Μπολοβίνης και Γιάννης Ανδριανάκης.

 

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

«Δανεικά Παπούτσια»

μουσική παράσταση

με τη Χριστίνα Μαξούρη

 

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 στις 9 το βράδυ

 

Τιμές Εισιτήριων:

Κανονικό 10 €, Φοιτητικό-Μαθητικό-Ανέργων-Άνω των 65 ετών 8 €

 

Περισσότερες πληροφορίες για την πορεία και την περιοδεία των «Δανεικών Παπουτσιών» στο www.christinamaxouri.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

 

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510 620 566).

 

Κριτικές παράστασης:

 

  • Γιώργος Σαρηγιάννης – Tο Τέταρτο Κουδούνι  (14.05 2015) "Χαρισματικό πλάσμα η Χριστίνα. Συν-παλλόμενες εσωτερικές χορδές - μια ερμηνευτική ευαισθησία μοναδική και μια αμεσότητα συγκινητική. Σε μια παρεΐστικη, ζεστή ατμόσφαιρα’

 

  • Αριστέα Γιάννου  - MusicPaper.gr  (12.2.2015)  "Μια μικρή μυσταγωγία με χιούμορ ενδιάμεσα, χωρίς τίποτα βαρύ. Ένα πούπουλο που χάιδεψε τις καρδιές μας. Συμπερασματικά η μαγεία είναι κάπου εκεί δίπλα φτάνει να την αφήσεις να σε αγγίξει."

 

  • Ζωή Νικολάου - MusicCorner .gr  (04.02.2015)  "Κάθε τραγούδι και μια μικρή παράσταση. Θυμίζοντάς μας την εποχή που οι ερωτευμένοι έκαναν καντάδες και οι εξεγερμένοι τραγουδούσαν στίχους.”

 

  • Αστερόπη Λαζαρίδου  - Βήμα  (24.01.2015)  "Δεν χρειάζονται και πολλά πράγματα επί σκηνής, δεν χρειάζεται καν μια φανταχτερή σκηνή που προκαλεί απόσταση και αποθέωση, όταν με το που ανοίγεις το στόμα σου και τραγουδάς είσαι ικανή να δημιουργήσεις τόσο μαγικούς τόπους. Eίναι αυτή η τόσο ιδιαίτερη χροιά της φωνής της που σου δίνει την αίσθηση ότι θα καταλήξει σε έναν αβάσταχτο λυγμό. Και όμως κρατιέται, γιατί τέτοιοι καλλιτέχνες είναι φτιαγμένοι από ανθεκτικά υλικά.”

 

  • www.toradiofono.gr  (13.01.2015)  "Συλλεκτικές παραστάσεις από αυτές που τις νιώθεις,  τις ζεις και τις κουβαλάς μέσα σου."

 

  • Σωτήρης Μπέκας  - MusicPaper  (30.12.2013)  "Το ζήτημα σε όλο αυτό το εύρος είναι πως η «οικοδέσποινα» κρίνεται και από το επίπεδο, τη λεπτομέρεια του κριτηρίου της, διότι πρότεινε μία επιλογή πολύ προσεχτικά δομημένη τόσο ως προς το ύφος, όσο και ως προς τη δύναμη της εξιστόρησης. Άλλωστε, αυτό είναι που κατάφερε πιο πολύ από όλα να πράξει. Να διηγηθεί μία υπέροχη ιστορία με έντονο το προσωπικό στοιχείο, όπου το «δικό της», γινόταν «δικό μας»."