Μετά το σύντομο «διάλειμμα» από τον άστατο καιρό, αναμένουμε επιστροφή των φαινομένων αστάθειας στην περιοχή μας τις επόμενες μέρες και πτώση της θερμοκρασίας.

 

Καθημερινά θα υπάρχει επικαιροποίηση της πρόγνωσης και ζωντανή ενημέρωση με όλα τα νέα δεδομένα στο www.meteokav.gr.

 

Σε πρώτη φάση τις επόμενες ώρες περίπου λίγο πριν τα μεσάνυχτα και μετά αναμένεται ένα πέρασμα βροχής-μπόρας από τα δυτικά του νομού που θα κινηθεί ανατολικά επηρεάζοντας το μεγαλύτερο κομμάτι του νομού.

 

Τοπικά υπάρχει πιθανότητα για έντονες εξάρσεις και μεμονωμένες καταιγίδες, η μεγαλύτερη πιθανότητα για κάτι τέτοιο εντοπίζεται στο νοτιοδυτικό κομμάτι του νομού.

 

Έπειτα ο καιρός θα παρουσιάσει γρήγορη βελτίωση.

 

Την Τρίτη λίγες τοπικές νεφώσεις που μετά τοπικά θα είναι αυξημένες. Τις μεταμεσημβρινές απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές-μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά και γύρω από αυτά και στα βορειότερα τμήματα του νομού, μικρή πιθανότητα στα υπόλοιπα. Τις βραδινές ώρες αναμένουμε πέρασμα τοπικών βροχών από τα δυτικά προς ανατολικά με πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες.

 

Την Τετάρτη τοπικές νεφώσεις από τις πρωινές ώρες που από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Κατά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες αναμένονται κατά περιόδους τοπικές βροχές-μπόρες και καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα θα παρατηρούνται έντονες εξάρσεις, φαινόμενα με διάρκεια και μεγάλα ύψη (μεγαλύτερη πιθανότητα για τα παραπάνω εντοπίζεται σε ορεινά και σε πεδινά γύρω από αυτά).  Η θερμοκρασία σε πτώση.

 

Η πιθανότητα για χαλαζόπτωση μικρού-μεσαίου μεγέθους είναι μικρή και εντοπίζεται κυρίως την Tρίρη απόγευμα και την Τετάρτη σε ορεινές περιοχές και σε πεδινές περιοχές κοντά σε ορεινά, περισσότερες λεπτομέρειες για πρόβλεψη χαλαζιού στο www.meteokav.gr.

 

Πέμπτη αναμένεται περιορισμός της αστάθειας στα ηπειρωτικά και βορειότερα τμήματα, πολύ πιο τοπικά και πρόσκαιρα φαινόμενα. Θερμοκρασία σε πτώση ως προς τις ελάχιστες μικρή άνοδος μέσα στην μέρα. Την Παρασκευή φαίνεται περεταίρω περιορισμός της αστάθειας, άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες.

 

Για κάθε νεότερο www.meteokav.gr