Εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι του έργου Υδροδότησης Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας των Φιλίππων.

 

Σύμφωνα με το Δήμο Καβάλας:

 

Η προσπάθεια που κατέβαλαν τα στελέχη της ΔΕΥΑ Καβάλας και ο επιστημονικός συνεργάτης του δημάρχου για θέματα Περιβάλλοντος, Κώστας Κητής, για το έργο «Υδροδότησης Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων από τις Πηγές Βοϊράνης», στέφθηκαν με επιτυχία, όπως φαίνεται από την πρόσφατη έκδοση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ).

 

Υπενθυμίζεται ότι:

 

- Τον Φεβρουάριο του 2022 υποβλήθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας,

 

- Τον Ιούνιο του 2022 αναρτήθηκε στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο του Υπουργείου,

 

- Τον Αύγουστο του 2022 διαβιβάστηκε στις αρμόδιες Υπηρεσίες για διαβούλευση και έκφραση γνώμης των αρμόδιων φορέων και Υπηρεσιών (14 στον αριθμό). ΟΛΕΣ γνωμοδότησαν ΘΕΤΙΚΑ, και

 

- Τον Απρίλιο του 2023 εκδόθηκε η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ-ΑΔΑ: 6Ν6Α4653Π8-97Π).

 

Ακολουθεί η απρόσκοπτη ένταξη του έργου για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ 2014-2020 του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (Τομέας Περιβάλλοντος).

 

Επισημαίνεται ότι το έργο, με τίτλο «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου Ύδρευσης Κοινοτήτων ΔΕ Φιλίππων από τις Πηγές Βοϊράνης», υποβλήθηκε για χρηματοδότηση τον Ιούνιο του 2022 με προϋπολογισμό 7.933.200 ευρώ.

(δελτίο Τύπου Δήμου Καβάλας)