Ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός έρχεται στην Ελευθερούπολη.

 

Την Πέμπτη (06/04) η Ελευθερούπολη και ο Δήμος Παγγαίου θα φιλοξενήσουν τους σχολικούς αγώνες Λυκείων του 5ου Ομίλου της Β΄ φάσης και το διήμερο (16-17/05) θα φιλοξενήσουν τους τελικούς των Πανελλήνιων σχολικών αγώνων Ελλάδας και Κύπρου.

 

Το νέο στάδιο της Ελευθερούπολης συνεχίζει να φιλοξενεί σπουδαία meeting του κλασικού αθλητισμού, καθώς δεδομένα έχει την ποιότητα να το κάνει.

 

Όμως ένα καλό στάδιο δεν αρκεί για να φιλοξενηθούν πανελλήνιου βεληνεκούς αγώνες στην βόρεια Ελλάδα, καθώς ειδικά οι σχολικές διοργανώσεις συνήθως διεξάγονται σε περιοχές πιο νότια. Οπότε η επιτυχία του Δήμου Παγγαίου είναι πολύ σημαντική, καθώς πέρα από την δημιουργία ενός όμορφου σταδίου, έχει πείσει τους αρμόδιους ότι για τα μεγάλα ραντεβού είναι μία σοβαρή υποψηφιότητα και έχει καταφέρει να αλλάξει τη συνήθεια, μία συνήθεια που λέει πως τέτοιοι αγώνες δεν γίνονται στη βόρεια Ελλάδα.

 

Μάλιστα με σημερινή ανάρτηση του ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης στέλνει το δικό του μήνυμα για κάποια σχόλια που έχουν γίνει, ότι παιδιά από τη νότια Ελλάδα θα κουραστούν με το ταξίδι μέχρι την Ελευθερούπολη για τους αγώνες, αναφέροντας πως και τα παιδιά της βορείου Ελλάδας που μετακινούνται τόσα χρόνια προς το νότο για τους αγώνες βιώνουν την ίδια κατάσταση.