Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν σκέψεις έτσι ώστε να σταματήσει το δρομολόγιο Σαμοθράκη-Λήμνος και να αρχίσει ένα νέο είτε από Καβάλα για Σαμοθράκη είτε από Θάσο για Σαμοθράκη.

 

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Σαμοθράκης (11/03) συζητήθηκε το ενδεχόμενο να ζητηθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας η αλλαγή του δρομολογίου Σαμοθράκη - Λήμνος σε Σαμοθράκη - Θάσο - Καβάλα, γιατί όπως αναφέρθηκε στο συμβούλιο, στα 3 χρόνια που υπάρχει το δρομολόγιο της Λήμνου δεν έχει προσφέρει πολλά στην Σαμοθράκη, αντίθετα έχει κάνει ζημιά, γιατί δίνει δυνατότητα στους Εβρίτες και στους Θρακιώτες να αφήσουν την Σαμοθράκη και να επισκεφτούν την Λήμνο, ενώ φέρνει στη Σαμοθράκη πολλούς πλανόδιους από την Λήμνο, κάνοντας ζημιά στην τοπική αγορά - οικονομία.

 

Ο Ειρηναίος Παπαντίδης, Καβαλιώτης μόνιμος κάτοικος Σαμοθράκης, μέσα από το blog του ενημερώνει για τις κινήσεις του για πιθανή έναρξη δρομολογίου Καβάλας-Σαμοθράκης. Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

 

Ο κ. Παπαντίδης αναφέρει χαρακτηριστικά πως έστειλε επιστολή προς το νέο πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Γιάννη Κελγιώργη, ο οποίος είναι θετικός στο να γίνουν συζητήσεις για την προοπτική μιας ακτοπλοϊκής γραμμής. 

 

Τέλος, σημαντικό στοιχείο είναι πως ο γενικός γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης τον Οκτώβριο είχε δηλώσει πως πλέον προτεραιότητα του Υπουργείου είναι οι νέες συνδέσεις να γίνονται μεταξύ νησιών και όχι νησιών και χερσαίων προορισμών, κάτι που σημαίνει πως ένα δρομολόγιο Σαμοθράκης - Θάσου θα μπορούσε να συμβεί αυτή την εποχή.