Στο διαγωνισμό γνώσεων «European Money Quiz 2023» έλαβε μέρος το 2ο ΓΕΛ Καβάλας.

 

Αναλυτικά, όπως αναφέρει το σχολείο:

 

 Το 2ο ΓΕΛ Καβάλας για 2η χρονιά πήρε μέρος στον Εθνικό διαγωνισμό γνώσεων για το χρήμα «European Money Quiz» ο οποίος πραγματοποιήθηκε  στις 21 Μαρτίου 2023. Πήραν μέρος 361 ομάδες  με 1211 μαθητές από 68 σχολεία της Ελλάδας. Δεν μπορέσαμε να μπούμε στην 10αδα αλλά  περάσαμε πολύ όμορφα τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας , που διήρκεσε ένα μήνα, όσο και κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού συνδυάζοντας  τη γνώση με τη διασκέδαση αφού ο διαγωνισμός ήταν ένα παιχνίδι γνώσεων για το χρήμα με το διαδικτυακό εργαλείο kahoot.

 

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή του σχολείου μας κ. Λυμπεράκη Δημήτριο για όλη την στήριξη που μας πρόσφερε στην διάρκεια της προετοιμασίας μας, τον καθηγητή Πληροφορικής κ. Μακάριο Μιχάλη για την βοήθεια του στο τεχνικό κομμάτι και τον κ. Τζούμα Ιωάννη, καθηγητή Κοινωνικών Επιστημών, για την παρουσία και  ηθική υποστήριξη του την ημέρα του διαγωνισμού.

 

Τα συγχαρητήρια, όμως,  ανήκουν στους μαθητές μας για τον κόπο που κατέβαλαν για να διαβάσουν και να εξασκηθούν αλλά και για το συνεργατικό πνεύμα τους  στο διαγωνισμό.        

 

Συγχαρητήρια στους: Άννα  Βαφείδου,  Απόστολο Βασδέκη, Λήδα  Πρεπόνη, Θρασύβουλο Τσακώνη, Έμμα      Αγγελιάδου, Ιόλη-Ερασμία Δίελα,  Ευαγγελία-Ελευθερία Κατσόμαλλου, Ιωάννη     Κώτση, Aλέξανδρο-Στέφανο Ζουρνατζίδη, Νικόλαο Μπαλικτσή,  Νικόλαο Παπουτσή και  Βασίλειο Σοφιανόπουλο.

 

Και να θυμούνται πάντα τους στίχους του Αλεξανδρινού ποιητή Κ. Καβάφη:

 

Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.

Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο……..

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.

Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,

ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.

(δελτίο Τύπου 2ου ΓΕΛ Καβάλας)