Το Γυμνάσιο Λιμένα Θάσου ολοκλήρωσε τις επισκέψεις των μαθητών του στην έκθεση “Γνωρίζω την ιστορία της Θάσου αλλιώς…, η Αρχαία Πόλη των Θασίων αλλιώς” την οποία διοργάνωσε ο κ. Αναστάσιος Μπίλιας.

 

Σχετική ανακοίνωση του Γυμνασίου αναφέρει τα εξής:

 

Το Γυμνάσιο Λιμένα Θάσου ολοκλήρωσε τις επισκέψεις των μαθητών του στην έκθεση “Γνωρίζω την ιστορία της Θάσου αλλιώς… Η Αρχαία Πόλη των Θασίων αλλιώς: Κτίρια, Πύλες και Ναοί με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL” την οποία

διοργάνωσε ο κ. Αναστάσιος Μπίλιας.

 

Μια έκθεση με άξονα τις «ειδικές» φιγούρες Playmobil, εντυπωσιακές και ακριβείς μακέτες των δημοσίων κτιρίων της αρχαίας πόλης – κράτους της Θάσου, οργανωμένες υπό κλίμακα, με εξαιρετικά επεξηγηματικά κείμενα και χάρτες και δυνατότητα μέσω QR scanner να ακούσει κανείς ψηφιακά την ξενάγηση και την περιήγηση στον χώρο.

 

Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στην έκθεση ανά τμήματα με την συνοδεία των καθηγητών τους και είχαν την ευκαιρία να έρθουν κοντά στην τόσο πλούσια ιστορία του τόπου τους μέσω μιας πρωτότυπης έκθεσης.

 

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αναστάση Μπίλια που με τόσο μεράκι ζωντάνεψε ένα μέρος της ιστορίας μας και δέχτηκε να το μοιραστεί με όλους τους μαθητές μας.”