Αναστάσης Μπίλιας

Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας για το 2024 πραγματοποίησε η Δημοτική Θεατρική ομάδα Λιμένα Θάσου

Τον τάφο τριών αδελφών από τη Θάσο παρατήρησε στο Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί της Κωνσταντινούπολης, ο Αναστάσης Μπίλιας.

Ο Θάσιος Ορειβατικός Σύλλογος, με ανακοίνωση του ευχαριστεί τους Μάρκο Δέμπα, Γιώργο Φραγκιόγλου και Αναστάσιο Μπίλια, για ορειβατικό εξοπλισμό που παρέδωσαν στον σύλλογο. 

Η επιτυχημένη έκθεση του Αναστάσιου Μπίλια «Η Αρχαία Θάσος αλλιώς», μετά τη Θάσο και την Καβάλα, πλέον “μετακόμισε” και στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο Γαλλικό Προξενείο.

Μέχρι τις 10 Ιουνίου θα διαρκέσει η έκθεση «Η αρχαία Θάσος αλλιώς» στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης στην αίθουσα Allatini-Dassault.

Ένα δώρο έκανε μια κυρία από τη Θάσο στον Αναστάση Μπίλια μετά το πανηγύρι τη Ζωοδόχου πηγής στη Ποταμιά Θάσου.

Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρεται μετά την Καβάλα η έκθεση «Η αρχαία Θάσος αλλιώς» πλαισιωμένη με playmobil μία δουλειά που έχει υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου από τον Αναστάση Μπίλια.

Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου θα διαρκέσει στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης η τρισδιάστατη έκθεση με Playmobil που αναπαριστά τα αρχαία κτίρια του Λιμένα της Θάσου. 

Η επιτυχημένη έκθεση του Αναστάσιου Μπίλια «Η αρχαία Θάσος αλλιώς», μετά τη Θάσο έρχεται και στην Καβάλα.

Το Γυμνάσιο Λιμένα Θάσου ολοκλήρωσε τις επισκέψεις των μαθητών του στην έκθεση “Γνωρίζω την ιστορία της Θάσου αλλιώς…, η Αρχαία Πόλη των Θασίων αλλιώς” την οποία διοργάνωσε ο κ. Αναστάσιος Μπίλιας.

Η έκθεση του Αναστάση Μπίλια “Ancient Thassos Playmobil - αρχαία Θάσος αλλιώς”, θα συνεχιστεί έως και τις 25 Μαρτίου στη Θάσο.

Πρόσκληση δέχθηκε το Ancient Thassos Playmobil για να πάει στην Αθήνα στην έκθεση Hellas Playmobil Customizers

Προχωρούν τα έργα αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου της Θάσου. Έχουν τοποθετηθεί ήδη τα 12 πρώτα στηρίγματα που θα υποδεχτούν τις αυθεντικές μαρμάρινες κερκίδες αφού πρώτα έχουν καθαριστεί και έχει φανεί το κατάλευκο Θασίτικο μάρμαρο.

Η αρχαία πόλη της Θάσου αποκαλύπτεται για πρώτη φορά ολοκληρωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της, μέσα από την έκθεση που δημιούργησε ο δραστήριος και ταλαντούχος Αναστάσης Μπίλιας, που ζει και εργάζεται στο Λιμένα, την πρωτεύουσα του νησιού.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει να αποτυπώνει σε μακέτες των αρχαίων κτιρίων στην περιοχή του Λιμένα της Θάσου ο τουριστικός πράκτορας και πρόεδρος του Τομέα Τουρισμού του Επιμελητηρίου Καβάλας Αναστάσης Μπίλιας.

Τεράστια προβλήματα δημιούργησε η σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε στην Αττική. Αρκετοί άνθρωποι βρέθηκαν στην Αθήνα για δουλειές με την τύχη να μην τους… χαμογελάει. 

 

Επιφυλακτικός για την πορεία της πανδημίας αλλά και το πώς θα επηρεάσει την τουριστική σεζόν του 2022 εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Καβάλας, Αναστάσης Μπίλιας, μιλώντας στον KavalaNews 102.8. 

Στη Θεία λειτουργία στη μνήμη του Αγίου Νεκτάριου παρέστησαν την περασμένη Κυριακή πολλοί Θάσιοι, μέλη του Θασιακού Συλλόγου Προσφύγων Μικράς Ασίας και Ανατολικής Θράκης «Άγιος Ιωάννης Θεολόγος». Η λειτουργία τελέστηκε στην Τουρκία, στην ακρόπολη της Σηλυβρίας (Kale Park) στην Ανατολική Θράκη, χοροστατούντος του μητροπολίτη Προύσης Ιωακείμ. 

«Πρόκειται για ένα χόμπι. Είχα αρχίσει την προσπάθεια παλιότερα. Τώρα κάθισα, διάβασα αρκετά βιβλία από τον οδηγό της Θάσου της Γαλλικής αρχαιολογικής σχολής, βιβλία του Τόνυ Κοζέλι και της Εμμανουέλα Βουρτς και μπόρεσα και πήρα αρκετά στοιχεία», λέει ο κ.Μπίλιας.

 

**Στη φωτογραφία επάνω, η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου (στο μέσον) με τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μαρία Καραμπουρνιώτη και Αν

Με στόχο τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ποταμιάς ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολύγνωτος Βαγής κατέγραψε και ηχογράφησε τα τραγούδια της περιοχής. Τραγούδια που εξιστορούν όλες τις εκφάνσεις της ζωής στην Ποταμιά στο πέρασμα των χρόνων.