Περισσότεροι από προηγούμενες φορές ήταν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές της Καβάλας που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου που εξήγγειλε η ΟΛΜΕ.

 

Οι εκπαιδευτικοί γύρω στις 11:00 το πρωί συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Καβάλας διαμαρτυρόμενοι για την αξιολόγηση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

 

Όπως αναφέρουν:

 

«οι εκπαιδευτικοί δε φοβόμαστε την αξιολόγηση, δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε, δεν αντιδρούμε γιατί δε θέλουμε να ξεβολευτούμε όπως λένε τα διάφορα παπαγαλάκια αλλά γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών.

 

Η εργαλειοποίηση της αξιολόγησης και παρουσίασης της ως αυτοσκοπό – πανάκεια. Δεν μπορούμε, με βάση την παιδαγωγική επιστήμη να αποδεχτούμε τη λογική που κατά κόρον προβάλλεται στον δημόσιο διάλογο και ισχυρίζεται πως μόνο ότι μπορεί να μετρηθεί μπορεί να αξιολογηθεί και να βελτιωθεί.

 

Είναι αντιεπιστημονική και επικίνδυνη λογική που βάζει στο επίκεντρο μόνο ποσοτικά δεδομένα και όχι ποιοτικά που είναι και το κυρίαρχο συστατικό στοιχείο της διδακτικής πράξης. Διδασκαλία είναι πολλά περισσότερα από την απλή μετάδοση γνώσεων και τη δημιουργία ενός «δήθεν» υποδειγματικού σχεδίου μαθήματος», λένε.