Μεγάλη Σύνθετη Δράση του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου «Πάμε Δράση 2015»

 

Με θετική διάθεση και χαμόγελο, μέλη Προσκοπικών Δικτύων, από όλη την Ελλάδα, συγκεντρώθηκαν στην Καβάλα, από το Σάββατο 24 έως την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου για να συμμετάσχουν στην 1η Πανελλήνια Μεγάλη Σύνθετη Δράση Προσκοπικών Δικτύων -ΠΔ*15 …:*Πάμε δράση!

 

Ήταν μια δράση-συνάντηση 55 νέων από 18 έως 30 ετών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, ως μέλη Προσκοπικών Δικτύων, προερχόμενοι από διάφορα μέρη της χώρας και συγκεκριμένα από Αργος, Βόλο, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κρήτη, Λαμία και Ρόδο. 

 

Η πανελλήνια αυτή δράση ονομάζεται «Σύνθετη», λόγω του ότι περιλαμβάνει στο πρόγραμμά της δραστηριότητες που πηγάζουν από τα ποικίλα ενδιαφέροντα των νέων αυτής της ηλικίας. Βάσει του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες, τόσο στην πόλη της Καβάλας, όσο και στο Εκπαιδευτικό Κέντρο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στη Νέα Καρβάλη.

 

Οι εν λόγω δραστηριότητες ήταν:

 

•πλεύση με σκάφη ανοικτής θαλάσσης και γνωριμία με την αγωνιστική ιστιοπλοΐα,

•δραστηριότητα εθελοντικής εργασίας  στην Παιδόπολη Αγ. Γεώργιος Καβάλας με παιχνίδια για τα φιλοξενούμενα παιδιά και κατασκευές με παλέτες και λάστιχα, διαμορφώνοντας ανάλογα τον κήπο της Παιδόπολης

•φωτογραφικό παιχνίδι γνωριμίας με τα αξιοθέατα και τα μνημεία της Καβάλας,

•γνωριμία με το άθλημα Bocce, σε συνεργασία με τα Special Olympics Ελλάς

•διανομή ειδών διατροφής και ρουχισμού, παιχνιδιών και ειδών πρώτης ανάγκης κατά την υποδοχή προσφύγων στο λιμάνι της Καβάλας, σε συνεργασία με την Διασυλλογική Κίνηση Καβάλας Για Υποστήριξη Σύριων Προσφύγων,  στην οποία συμμετέχουν οι Πρόσκοποι Καβάλας καθώς και οι Πρόσκοποι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

•κύκλος διάδρασης με την ομάδα μελέτης, διατήρησης και διάδοσης του λαϊκού παραμυθιού και παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες»

•εργαστήρια (workshops) με ποικίλα και διαφορετικά θέματα όπως την Αναπτυξιακή Εκπαίδευση με θέμα «Πρόσκοποι ενεργοί πολίτες του κόσμου», την ενημέρωση για τις τηλεκάρτες και την ιστορία τους, τη zumba και την αλλαγή ελαστικών αυτοκινήτου 

•forum με θέμα «πληροφορία υπάρχει παντού… πώς μπορώ να έχω πληροφόρηση;»

•εικονικές πτήσεις με χρήση εξομοιωτών πτήσης και

•συγκέντρωση φαρμάκων συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου «Μια βάρκα φάρμακα για τους πρόσφυγες».

 

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς που στήριξαν την 1η Πανελλήνια Μεγάλη Σύνθετη Δράση Προσκοπικών Δικτύων-«Πάμε δράση 2015» και ιδιαίτερα την εταιρία ΘΩΜΑΣ ΡΟΚΑΣ ΑΕ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ & ΕΜΠΟΡΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ!