Τη Δευτέρα (06/02) έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (Σ.Υ.Π.Ε.ΚΑ.), στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου «Γεώργιος Παυλίδης» της ΠΕ Καβάλας. 

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης υπογράμμισε πως οι υπάλληλοι της Π.Ε. Καβάλας είναι μία οικογένεια.

 

Σε σχετική της ανακοίνωση η Π.Ε. Καβάλας αναφέρει:

 

“Σε ατμόσφαιρα θετικής διάθεσης και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε σήμερα (6/2/2023), όπως κάθε χρόνο, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (Σ.Υ.Π.Ε.ΚΑ.), στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου «Γεώργιος Παυλίδης» της ΠΕ Καβάλας.

 

Το παρών έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανος και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Αρχέλαος Γρανάς, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αλιευτικής Πολιτικής της Π.Α.Μ.Θ. Ανδρέας Καραγιώργης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, Διευθυντές και Προϊστάμενοι υπηρεσιών, καθώς και πολλοί εργαζόμενοι.

 

Ευλογώντας την κοπή, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη στο έργο τους, ενώ από την πλευρά του ο κ. Πολίτης υπογράμμισε πως το σύνολο των εργαζομένων της Π.Ε. Καβάλας μαζί με την διοίκηση αποτελούν μια οικογένεια, η οποία επιλύει με συνεργασία και αποτελεσματικότητα κάθε είδους πρόβλημα. Πρόσθεσε δε, ότι "δεν λυπόμαστε καθόλου που φέτος είναι η τελευταία φορά που η κοπή της βασιλόπιτας γίνεται στον χώρο αυτό, αφού πρόκειται να ανακαινιστεί ριζικά και να μετατραπεί σε ένα υπερσύγχρονο αμφιθέατρο".

 

Στην συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας έκοψε την βασιλόπιτα, με τους Διευθυντές των υπηρεσιών να παραλαμβάνουν το αντίστοιχο κομμάτι. Το φλουρί έπεσε στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας και το παρέλαβε ο προιστάμενός της Σταύρος Κιβράκης, μαζί με δώρο μια εικόνα του Αποστόλου Παύλου.

 

Η πρόεδρος του Σ.Υ.Π.Ε.ΚΑ. Φιλιππία Κοχλιαρίδου, αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους "και ειδικότερα τον πνευματικό μας πατέρα Σεβασμιώτατο κ.κ. Στέφανο", τόνισε την σημασία του εθίμου της κοπής της βασιλόπιτας, το οποίο μεταφέρεται από γενιά σε γενιά των Ορθοδόξων Ελλήνων, ευχόμενη σε όλους υγεία και μία αγωνιστική χρονιά.”