Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

Την Κυριακή 19 Μαΐου, η Καβάλα θα τιμήσει την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Το γραφείο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ενημέρωσε για το πρόγραμμα των εορτασμών για την Εθνική Αντίσταση κατά του ναζισμού και του φασισμού. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στις 9 Μαΐου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος ανακοίνωσε τις αποφάσεις τους για το ωράριο λειτουργίας και τον αριθμό διημερευόντων και διανυκτερευόντων φαρμακείων που εδρεύουν στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Θάσου για το έτος 2024. 

Πρόσθετη δαπάνη ύψους 140.000 ευρώ, που αφορά την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, σε δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για το υπόλοιπο του έτους 2023, εγκρίθηκε στη  συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Παρασκευή (11/08).

Ολοκληρώνονται την Πέμπτη (10/08), οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο τμήμα μεταξύ του κόμβου της Εθνικής οδού Καβάλας – Ξάνθης (διασταύρωση του αεροδρομίου) έως και τη διασταύρωση Πέρνης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Την πρώτη ομάδα υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων στην ΠΕ Καβάλας, παρουσίασε ο επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης, Χριστόδουλος Τοψίδης.

Την Πέμπτη (13/07) κατά τις πρώτες πρωινές ώρες θα γίνουν ψεκασμοί προνυμφοκτονίας κουνουπιών από αέρος στο Δήμο Νέστου, στις περιοχές της Χρυσούπολης, του Χρυσοχωρίου, της Ν.Καρυάς, του Χαϊδευτού, του Μοναστηρακίου, της Κεραμωτής, του Ερατεινού, του Αγιάσματος, των Πηγών και στην περιοχή του αεροδρομίου.

Λόγω του καύσωνα η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ανακοίνωσε πως θα διαθέτει καθημερινά από τις 07:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα την αίθουσα Νικόλαος Μάρτης για τις ευπαθείς ομάδες.

Η παιδική  παράσταση “Το Μαγεμένο Δάσος”, η οποία  φιλοξενήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας το απόγευμα της Παρασκευής (23/06), έδωσε την ευκαιρία σε πολλά παιδιά να διασκεδάσουν, να χορέψουν και και περιπλανηθούν μέσα στο “Μαγεμένο δάσος”.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση για το πρόγραμμα των εορτασμών στην πόλη, για τον πολιούχο Άγιο Απόστολο Παύλο και για την 110η επέτειο της απελευθέρωσης της Καβάλας.

Στα πλαίσια του προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, την Παρασκευή 23 Ιουνίου και ώρα 19.30, στον περιβάλλοντα χώρο του Διοικητηρίου Καβάλας (απέναντι από Λούνα Παρκ), θα παρουσιαστεί η παιδική παράσταση “Το Μαγεμένο Δάσος”.

Έργα ασφαλτόστρωσης συνεχίζει η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας στην Εθνική οδό Καβάλας - Ελευθερούπολης, στο δρόμο μεταξύ Κοκκινοχώματος και Ελευθερούπολης, ενώ από τη Δευτέρα 26 Ιουνίου θα γίνουν εργασίες στην Εθνική οδό Καβάλας - Ξάνθης έως τη διασταύρωση της Πετροπηγής.

Την απαγόρευση κυκλοφορίας εντός δασών, δασικών εκτάσεων, πάρκων και αλσών στο Νομό Καβάλας, η οποία θα ενεργοποιείται όταν ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προβλέπει πολύ υψηλό δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 4 και 5) ανακοίνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας σε ανακοίνωση της αναφέρει τις περιοχές και τα οδικά δίκτυα που το τελευταίο διάστημα έγιναν εργασίες καλλωπισμού της βλάστησης.

Με ανακοίνωση της η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ενημέρωσε για τα έργα που γίνονται για την κατασκευή κυκλικών κόμβων σε Παναγία και Ποταμιά, αναφέροντας πως αυτά θα ολοκληρωθούν μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου.

Με ανακοίνωση της η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ενημερώνει για τις δράσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα για την πρόληψη πυρκαγιών.

Την Παρασκευή (31/03) θα αρχίσουν στη Χρυσούπολη, στην Κεραμωτή και όχι μόνο, ψεκασμοί για την αντιμετώπιση των κουνουπιών.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας με ανακοίνωση της ενημέρωσε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στην πόλη της Καβάλας.

Την Παρασκευή (03/03) ολοκληρώθηκε η συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας και ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας από την Π.Ε. Καβάλας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας κάνει μία αποτίμηση για τις δράσεις της στους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας αλλά και της αλιείας το 2022.

Τις τελευταίες ημέρες συνεργείο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κάνει κοπή δέντρων και θάμνων που βρίσκονται παραπλεύρως του δρόμου στο ύψος των Κρηνίδων, στην Εθνικό οδό Καβάλας - Δράμας.

 

Τη Δευτέρα (06/02) έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (Σ.Υ.Π.Ε.ΚΑ.), στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου «Γεώργιος Παυλίδης» της ΠΕ Καβάλας. 

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας με ανακοίνωση της ενημερώνει για τις τελευταίες εργασίες της στα οδικό τμήματα Καβάλας - Νέα Καρβάλης, Κρηνίδες - Πολύστυλο και Αμυγδαλεώνας - Δράμα. 

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς όλους τους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πολιτιστικούς-αθλητικούς συλλόγους-σωματεία εγγεγραμμένους στα μητρώα της ΠΕ Καβάλας, προκειμένου να καταθέσουν σχετικές προτάσεις για τη συνδιοργάνωση δράσεων.

Η Π.Ε. Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας για εργασίες που γίνονται σε δύο τμήματα της εθνικής οδού Καβάλας-Δράμας.

Η Περιφερειακή ενότητα Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση για να υπενθυμίσει το εορταστικό πρόγραμμα της Πρωτοχρονιάς αλλά και των Θεοφανείων.

Το πρωί της Παρασκευής (30/12) η Λέσχη Ποντίων Καβάλας, έψαλε τα κάλαντα στον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη. Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων.

Μέσα στο εορταστικό κλίμα των ημερών ο Σύλλογος ΑμεΑ Νομού Καβάλας έψαλε σήμερα (22/12) το μεσημέρι τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη, με την παρουσία και συμμετοχή διευθυντών υπηρεσιών και υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Η Περιφερειακή ενότητα Καβάλας, εξέδωσε ανακοίνωση που ενημερώνει για το εορταστικό πρόγραμμα της Πρωτοχρονιάς αλλά και των Θεοφανείων.

Η ΠΕ Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση για να ενημερώσει για τα έργα που πραγματοποιούνται υπό την επίβλεψη του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων και των υπολοίπων Τμημάτων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων.

Σελίδες