γράφει ο

Αποστόλης Μπαμπατζίκος

 

Στην κορυφαία κατηγορία με τις καλύτερες Εθνικές ομάδες θα βρίσκεται η Ελλάδα από το 2023.

 

Η Εθνική μας ομάδα με μπροστάρη το Στέφανο Τσιτσιπά που πέτυχε δύο νίκες, μία το Σάββατο και μία την Κυριακή, νίκησε στο ΟΑΚΑ με 3-1 νίκες στο σύνολο το Εκουαδόρ, και πλέον ανήκει στην ελίτ του παγκόσμιου τένις.

 

Το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Αθήνας γέμισε αυτό το σαββατοκύριακο και υποστήριξε την Εθνική ομάδα, με το τένις της χώρας μας να ζει πρωτόγνωρες για αυτό καταστάσεις. 

 

Ως φίλος του τένις μπορώ να πω ότι συγκινήθηκα βλέποντας 20 χιλιάδες κόσμο στο ΟΑΚΑ παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στην Αθήνα με το χιόνι να ζητοκραυγάζει για την Εθνική.

 

Η Εθνική Ελλάδος με αδιαμφισβήτητο ηγέτη το Τσιτσιπά έχτισε ένα εξαιρετικό σύνολο τα τελευταία χρόνια και με τις νίκες αυτό το διήμερο από Στέφανο Τσιτσιπά και Αριστοτέλη Θάνο πλέον μπορεί να απολαύσει τους καρπούς της προσπάθειας της.

 

Τον Σεπτέμβριο του 2023 η ομάδα θα αγωνιστεί με μία κορυφαία Εθνική ομάδα σε αγώνα νοκ άουτ και αν προκριθεί θα περάσει στις καλύτερες 8 ομάδες για το Παγκόσμιο Κύπελλο τένις τον Φλεβάρη του 2024.

 

Ο Τσιτσιπάς ευχαρίστησε θερμά τον κόσμο για την υποστήριξη και που ήρθε στο γήπεδο παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω καιρού και ανέφερε πως έχει παίξει σε πολλά γήπεδα στον πλανήτη με πολύ κόσμο αλλά κανένα δεν ήταν σαν και αυτό.