Έκθεση δημιουργίας ρούχων με τίτλο "Υφαίνοντας Στιγμέςπρόκειται να πραγματοποιηθεί το τριήμερο από την Πέμπτη 2 έως το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης. 

 

Αναλυτικά οι πληροφορίες της έκθεσης: 

 

Υφαίνοντας Στιγμές

Πρωτότυπη Έκθεση Δημιουργίας Ρούχων

Εγκαίνια: Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 στις 18.00

Ισόγειο Μεγάλης Λέσχης Καβάλας (Κύπρου 12)

 

Διάρκεια και ώρες λειτουργίας: 2-4/2/2023

10.00-14.00 & 18.00-21.00

 

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με το ARTATTACK σάς προσκαλούν σε μία πρωτότυπη Έκθεση Ρούχων, που αποτελούν δημιουργίες γυναικών που διαμένουν στη Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στην Καβάλα.

 

Η πρωτοβουλία προέκυψε από την ανάγκη των γυναικών να δημιουργήσουν στον ελεύθερο χρόνο τους και είναι αποτέλεσμα του Tailoring and Embroidering Group που διοργανώνει ο ΔΟΜ τον τελευταίο ένα χρόνο στη δομή Καβάλας, στο πλαίσιο των δράσεων της συμμετοχικής ενδυνάμωσης κοινοτήτων.

 

Οι γυναίκες δημιούργησαν τα ρούχα από το μηδέν, ξεκινώντας από την κοπή υφασμάτων, το ράψιμο, το κέντημα και φτάνοντας τελικά μέχρι τη ζωγραφική.

 

Τα ρούχα λειτουργούν ως φορείς μηνυμάτων για τα δικαιώματα των γυναικών, την ανάγκη αυτοπροσδιορισμού τους, την ελευθερία επιλογής, την απρόσκοπτη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

 

Τα ρούχα θα γίνουν δωρεά στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

 

Ο ΔΟΜ υποστηρίζει τις ελληνικές αρχές στη βελτίωση της ποιότητας της ανθρωπιστικής ανταπόκρισης και των υπηρεσιών προστασίας για μετανάστες που φιλοξενούνται σε δομές του ελληνικού συστήματος υποδοχής, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG HOME).

 

Σας περιμένουμε!

(Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης & Δήμος Καβάλας)